Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Šport

Do Tokijského zálivu dorazili olympijské kruhy gigantických rozmerov (video)












17.1.2020 (Webnoviny.sk) - Japonské Tokio je opäť o krok bližšie k olympijským hrám. Presne 189 dní pred začiatkom OH totiž do Tokijského zálivu dorazil hlavný symbol tohto celosvetového podujatia - veľké olympijské kruhy na lodi. Olympijské hry v Tokiu sa uskutočnia od 24. júla do 9. augusta 2020.

Kruhy v zálive sú viditeľné už veľkej diaľky a v ich blízkosti sa uskutočnia súťaže v triatlone a diaľkovom plávaní. Väčšina ostatných športovísk je lokalizovaná na pobreží tiež v blízkosti uvedeného zálivu.

Po ich skončení loď zostane v zálive, len kruhy určené pre olympiády vymenia za symbol paralympiády - agitos. Tá je v rovnakom dejisku na programe od 25. augusta.

Olympijské kruhy na lodi majú gigantické rozmery - sú vysoké 15,3 metra a na dĺžku až 32,6 metra. "Rozhodli sme sa kruhy nainštalovať už v januári, aby to bol náš prvý krok smerom k OH v úvode olympijského roka," ozrejmil Keniči Kimura z metropolitnej vlády.







Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2020 v Tokiu, LPH Letné paralympijské hry 2020 v Tokiu, olympijské hry
Zdroj: Webnoviny.sk - Do Tokijského zálivu dorazili olympijské kruhy gigantických rozmerov (video) © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia