Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Veda a technika

Aplikácia Viber pridáva novú funkciu v komunitných správach, chce pomôcť k presnejšej komunikácii












21.7.2020 (Webnoviny.sk) - Komunikačná aplikácia Rakuten Viber pridáva medzi svoje funkcie možnosť reagovať na správy v komunitách pomocou rôznych smajlíkov. Chcú tak používateľom a používateľkám umožniť, aby sa mohli vyjadrovať čo najprirodzenejšie a najpresnejšie.



Viber sa v rámci Svetového dňa Emoji, ktorý pripadá každý rok na 17. júla, spýtal svojich používateľov, ktorí smajlíci sú ich najobľúbenejší. Vyberať mohli z pätice - like, lol, prekvapený, smutný alebo nahnevaný. Slovenskí používatelia si spolu s Čechmi zvolili za svoj najobľúbenejší LOL. V ankete sa zúčastnilo viac ako 1 500 Slovákov, z ktorých 54 % hlasovalo práve pre tohto smajlíka. Zaujímavosťou je, že v krajinách ako Maďarsko, Bulharsko, Grécko, Slovinsko alebo Chorvátsko získalo v ankete najviac hlasov srdiečko.

Pre reakciu na správu v komunite stačí dlhšie klepnúť na ikonku srdiečka a vybrať si, ako na správu zareagovať. A keďže komunikácia funguje vždy medzi dvoma stranami, majú aj členovia komunity možnosť pozrieť sa, ako na správu reagovali ostatní. Stačí klepnutím dlhšie pridržať správu, aby sa objavila informácia o reakciách ostatných členov.

"Viber má za cieľ umožňovať používateľom vyjadrovať sa, ako najpresnejšie chcú. Možnosť reagovať na správu len pomocou srdiečka nestačí, pretože nevyjadruje širšie spektrum emócií. Nové možnosti reakcií na správy umožňujú vyjadrovať sa lepšie, presnejšie a zábavnejšie," komentoval zmenu COO spoločnosti Viber Ofir Eyal.





Viac k témam: aplikácia, Emoji
Zdroj: Webnoviny.sk - Aplikácia Viber pridáva novú funkciu v komunitných správach, chce pomôcť k presnejšej komunikácii © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia