Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Ekonomika

Ministerstvo dopravy finalizuje schému pomoci pre cestovný ruch, podľa Kmeťa príde podpora čoskoro












9.9.2020 (Webnoviny.sk) - Ministerstvo dopravy a výstavby SR (MDV) v spolupráci s asociáciami turizmu finalizuje schému pomoci pre sektor cestovného ruchu.

"Spolupracujeme na hľadaní správnej schémy, aby sme pomohli cestovnému ruchu na Slovensku. Minister dopravy predložil aj svoj návrh na koaličnej rade a vyzerá to tak, že účastníkov rokovania presvedčil. Aktuálne tak dokončujeme poslednú schému pomoci. Štát musí jednoznačne pomôcť cestovným kanceláriám a cestovnému ruchu na Slovensku," konštatoval v stredu pred rokovaním vlády štátny tajomník MDV Jaroslav Kmeť.

Ministerstvo dopravy si podľa Kmeťa uvedomuje, že po ťažkom koronakrízovom lete je už na pomoc cestovnému ruchu na Slovensku neskoro. Zastáva však názor, že každá pomoc pomôže.

"Podpora pre cestovný ruch čoskoro príde a verím, že hocijaká podpora pomôže udržať firmy a pracovné miesta v tomto sektore. Uvažujeme nad rôznymi podporami pre tento sektor," dodal Kmeť.





Viac k témam: cestovný ruch, koronakríza, turizmus
Zdroj: Webnoviny.sk - Ministerstvo dopravy finalizuje schému pomoci pre cestovný ruch, podľa Kmeťa príde podpora čoskoro © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia