Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Hokej

Šatan: Mnohým klubom bez pomoci zostane pár týždňov života












13.10.2020 (Webnoviny.sk) - Ak po zavedení nových opatrení proti šíreniu koronavírusu v dohľadnom čase nepríde k adekvátnej finančnej kompenzácii pre športovú obec, na Slovensku hrozí jej rozklad. Výnimkou nie sú ani profesionálne či mládežnícke hokejové kluby, ktoré krvácajú.

Nepriaznivá epidemiologická situácia



Hoci prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan chápe dôležitosť novozavedených sprísnených opatrení zo zdravotného hľadiska, jedným dychom dodáva, že pre slovenský hokej sú bez príslušnej pomoci likvidačné. Uvádza sa to v stanovisku SZĽH na oficiálnom webe hockeyslovakia.sk.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu



Ústredný krízový štáb v nedeľu rozhodol, že vzhľadom na nepriaznivú epidemiologickú situáciu je potrebné pritvrdiť v boji proti ochoreniu COVID-19.

Nové sprísnené pravidlá sa dotkli aj hokeja. Hoci päť najvyšších športových súťaží v krajine - futbalová, hokejová, basketbalová, volejbalová a hádzanárska - môže ďalej pokračovať, nižšie ligy aj všetky mládežnícke kategórie dostali červenú. Zakázané sú tiež skupinové tréningy, čo výrazne ohrozuje ďalší chod mládežníckeho hokeja.

Úplný kolaps hokeja



"Chápeme dôležitosť opatrení z hľadiska ochrany zdravia. Máme však obavy, že súčasné nariadenia spôsobia úplný kolaps hokeja. Síce sa najvyššia hokejová súťaž môže hrať, máme tu aj druhú profesionálnu ligu - Slovenskú hokejovú ligu, ktorá musí stáť, čo je pre jej existenciu ohrozujúce. Nehovoriac o mládeži a tréningovom procese v jednotlivých kategóriách, v týchto prípadoch máme najväčšie obavy,“ konštatoval prezident SZĽH Miroslav Šatan.

V súvislosti s finančnými kompenzáciami pre športové zväzy doplnil: "Potrebujeme vyriešiť, akým spôsobom a ako rýchlo nám vláda dokáže pomôcť. Je plán, ktorý má po kultúre pomôcť aj športu. Po dlhých mesiacoch bez podpory nastal ten čas. Treba rýchlo nájsť spôsob, ako to urobiť, pretože mnohým našim klubom zostáva bez pomoci len pár týždňov života.“





Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu
Zdroj: Webnoviny.sk - Šatan: Mnohým klubom bez pomoci zostane pár týždňov života © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia