Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Futbal

Manchester City pre koronavírus odložil zápas Premier League, Evertonu strohé vyhlásenie nestačí












29.12.2020 (Webnoviny.sk) - Už v piatok v kádri anglického futbalového klubu Manchester City potvrdili pozitívny test na koronavírus u útočníka Gabriela Jesusa a obrancu Kyla Walkera, teraz sa k nim pridali ďalší spoluhráči.

Vedenie "The Citizens" pre ochorenie COVID-19 u ďalších členov A-tímu muselo pristúpiť k odkladu pondelkového duelu Premier League na pôde Evertonu. Stalo sa tak iba niekoľko hodín pred úvodným výkopom stretnutia.

Druhý odložený zápas sezóny



"Hrozilo, že vírus by sa šíril ďalej nielen v našom mužstve, ale aj ďalej. Na základe dôkladných lekárskych odporúčaní vedenie súťaže po konzultácii s oboma klubmi pristúpilo k odkladu duelu," uvádza sa v stanovisku Manchestru City.

V Anglicku ide len o druhý odložený zápas aktuálnej sezóny Premier League z dôvodu výskytu koronavírusu, tým prvým bolo meranie síl medzi Newcastlom a Aston Villou v úvode decembra. V nižších súťažiach dochádza k odkladom duelov pravidelne.

Manchester City v súvislosti s koronavírusom pristúpil k uzavretiu klubovej akadémie. Predtým, ako sa vedenie klubu rozhodne pre ďalšie kroky v podobe tréningov, podstúpia všetci členovia A-tímu ďalšie testy.

Everton chce detaily



Vedenie FC Everton z Liverpoolu sa neuspokojilo so strohým vyhlásením klubu z Manchestru a dožaduje sa detailov. "Sme za dodržiavanie maximálnej možnej miery bezpečnosti, v tomto prípade však žiadame zverejnenie všetkých informácií, ktoré viedli k odkladu stretnutia. Chceme mať jasno v tom, prečo bolo prijaté takéto rozhodnutie," uvádza sa v stanovisku Evertonu.

Vedenie Premier League na margo situácie okolo zrušeného pondelkového duelu uviedlo, že plne dôveruje zavedeným postupom aj klubom, že určené pravidlá dôsledne uplatňujú.

Vicemajster z minulej sezóny vedený trénerom Pepom Guardiolom figuruje v priebežnej tabuľke Premier League na 8. priečke, FC Everton je aktuálne tretí.





Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, Premier League
Zdroj: Webnoviny.sk - Manchester City pre koronavírus odložil zápas Premier League, Evertonu strohé vyhlásenie nestačí © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia