Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Slovensko

Vysoká rýchlosť aj podgurážení vodiči sú dôvodom, že na cestách v Trnavskom kraji zomrelo vlani 26 osôb












25.1.2022 (Webnoviny.sk) - Polícia v Trnavskom kraji zaznamenala v minulom roku 1 404 dopravných nehôd, čo je o 177 menej ako v roku 2020. Na cestách zomrelo 26 ľudí, čo je o 12 menej ako rok predtým, z toho dvaja chodci a dvaja cyklisti.

Najčastejšie došlo k nehodám na konci pracovného týždňa, keď zomrelo až desať zo všetkých obetí dopravných nehôd. Viac ako štvrtina nehôd (371) sa stala v okrese Trnava. Naopak, najmenej (104) sa ich stalo v okrese Skalica.

Najčastejšou príčinou bola vysoká rýchlosť



Ako informovala trnavská polícia na sociálnej sieti, najčastejšou príčinou tragických nehôd bola neprimeraná rýchlosť, porušenie povinností vodiča a nesprávne predchádzanie. Päť smrteľných nehôd zavinili vodiči pod vplyvom alkoholu.

Ťažké zranenia pri nehodách v roku 2021 utrpelo 79 osôb, čo je o 16 viac ako rok predtým, a ľahké 607 ľudí, teda o 83 viac ako v roku 2020.

Za nehody mohli aj podgurážení vodiči



Až 181 dopravných nehôd spôsobili vodiči pod vplyvom alkoholu. Takmer polovica podgurážených vodičov havarovala v okresoch Trnava a Dunajská Streda. Zo všetkých dopravných 65 bolo za účasti chodcov, z nich bolo 13 detí. Dve desiatky zrážok zavinili samotní chodci.

Vlani polícia zaevidovala 93 nehôd, kde boli účastníkmi cyklisti a kolobežkári, čo je o 27 viac ako predchádzajúci rok. Dve tretiny z nich zavinili práve cyklisti.





Viac k témam: Alkohol za volantom, Dopravné nehody, Opitý vodič, Tragická dopravná nehoda
Zdroj: Webnoviny.sk - Vysoká rýchlosť aj podgurážení vodiči sú dôvodom, že na cestách v Trnavskom kraji zomrelo vlani 26 osôb © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia