Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Ekonomika

Minulý mesiac pribudlo na Slovensku 585 poberateľov dávok v hmotnej núdzi, celkovo ich je vyše 140-tisíc












26.12.2022 (Webnoviny.sk) - Počet poberateľov dávok v hmotnej núdzi na Slovensku v novembri tohto roka mierne vzrástol. Sociálne dávky v jedenástom mesiaci tohto roka dostalo 64,8 tisíca osôb. Oproti koncu októbra išlo o nárast o 585 ľudí.

Na dávky v hmotnej núdzi bolo v minulom mesiaci po zohľadnení ostatných členov rodiny celkovo odkázaných 140,4 tisíca osôb, čo je 2,58 percenta z celkového počtu obyvateľov na Slovensku.

Symbolický nárast



Oproti októbru išlo o symbolický nárast o 0,01 percentuálneho bodu. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Najväčší podiel ľudí poberajúcich dávky v hmotnej núdzi na celkovom počte obyvateľov daného regiónu bol na konci minulého mesiaca v okresoch Revúca, Rimavská Sobota a Gelnica.

Revúca vedie



Okres Revúca vykázal 5-tisíc ľudí odkázaných na sociálne dávky. Išlo o 13,15 percenta z celkového počtu obyvateľov tohto okresu.

V okrese Rimavská Sobota bolo 8,7 tisíca poberateľov sociálnych dávok, čo tvorí 10,81 percenta z počtu obyvateľov tohto okresu.

V okrese Gelnica bolo v novembri 10,07 percenta ľudí, ktorí žili zo sociálnych dávok, čo zodpovedá 3,2 tisíca sociálne odkázaným osobám.





Viac k témam: Dávky v hmotnej núdzi, Hmotná núdza
Zdroj: Webnoviny.sk - Minulý mesiac pribudlo na Slovensku 585 poberateľov dávok v hmotnej núdzi, celkovo ich je vyše 140-tisíc © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia