Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Slovensko

Idete zobrať ľuďom jedno základné ľudské právo, vyhlásil Fico v parlamente












24.1.2023 (Webnoviny.sk) - Opozícia s návrhom novely ústavného zákona, na ktorom sa v nedeľu 22. januára na rokovaní dohodli bývalí koaliční partneri, nesúhlasí.

Ako uviedol v pléne predseda strany Smer - sociálna demokracia Robert Fico, nepodporia ho preto, lebo neobsahuje možnosť skrátiť volebné obdobie NR SR referendom. „Dnes prídete do parlamentu, tváriac sa, že ste demokrati, a vypúšťate referendum ako možnosť skrátenia volebného obdobia. Idete zobrať ľuďom jedno základné ľudské právo, a to v priamom referende rozhodovať, či NR SR skončí skôr, alebo neskončí," povedal Fico. Dodal, že koalícia robí protiústavné kroky.

Koalícia tvrdí, že má 90 hlasov poslancov, ktorí zahlasujú za novelu ústavného zákona i spoločný pozmeňujúci návrh. Predseda Smeru-SD Fico však uviedol, že už piati členovia vládnej koalície prišli za ním s prosbou, že potrebujú hlasy, lebo nemajú potrebných 90 poslancov. „Pokiaľ nebude v tejto zmene Ústavy SR možnosť skrátiť volebné obdobie referendom, poslanci Smeru-SD ani jedným hlasom nemôžu podporiť túto zmenu," tvrdí Fico.







Viac k témam: Predčasné voľby na Slovensku 2023, Predseda strany Smer-SD, Rokovanie NR SR, Ústava SR, Zmena ústavy
Zdroj: Webnoviny.sk - Idete zobrať ľuďom jedno základné ľudské právo, vyhlásil Fico v parlamente © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia