Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Ekonomika

Nezamestnanosť v Trenčianskom kraji klesla, je tretia najnižšia na Slovensku












23.4.2023 (SITA.sk) - Priemerná evidovaná miera nezamestnanosti v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) opäť klesla. V marci sa jej hodnota znížila medzimesačne o 0,10 percenta na úroveň 3,42 percenta. Informovalo o tom Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny.

Aktuálna miera nezamestnanosti v Trenčianskom kraji je naďalej tretia najnižšia na Slovensku, nižšie hodnoty vykazuje len Bratislavský a Trnavský kraj. Podiel disponibilných uchádzačov o zamestnanie v produktívnom veku na obyvateľstve v produktívnom veku (PDU), ktorý je od začiatku tohto roka novým hlavným ukazovateľom o nezamestnanosti na Slovensku, sa v marci znížil na úroveň 2,66 percenta.

Najnižšiu úroveň PDU z deviatich okresov TSK má okres Trenčín s 1,91 percenta. V Trenčianskom kraji ďalej nasledujú okresy Ilava (1,97 percenta), Púchov (2,32 percenta), Nové Mesto nad Váhom (2,42 percenta), Bánovce nad Bebravou (2,48percenta), Myjava (2,61 percenta), Partizánske (2,69 percenta), Považská Bystrica (2,82percenta) a Prievidza (3,80 percenta).





Viac k témam: Miera nezamestnanosti, Nezamestnanosť
Zdroj: SITA.sk - Nezamestnanosť v Trenčianskom kraji klesla, je tretia najnižšia na Slovensku © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia