Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Ekonomika

Výberová komisia odporučila vymenovať za podpredsedu PMÚ Demčáka, získal vysoké hodnotenie












26.4.2023 (SITA.sk) - Výberová komisia odporučila vymenovať za podpredsedu Protimonopolného úradu SR (PMÚ) Petra Demčáka. Ako informuje úrad, od výberovej komisie získal vysoké hodnotenie, jeho priemerné percentuálne ohodnotenie bolo na úrovni 86,57 %.

„Na základe hodnotenia výberová komisia odporučila predsedovi úradu predložiť vláde návrh na vymenovanie Petra Demčáka za podpredsedu úradu," uvádza PMÚ.



Peter Demčák už pritom v minulosti na PMÚ pôsobil. Zodpovedný bol za vyšetrovanie kartelových prípadov, vrátane vydávania rozhodnutí v správnom konaní. Takisto poskytoval právne poradenstvo pri posudzovaní a vyšetrovaní v jednotlivých prípadoch porušenia zákona. Vyštudované má právo na Univerzite Komenského v Bratislave. Jeho verejné vypočutie prebehlo 25. apríla.



Proces výberu podpredsedu PMÚ sprevádza kritika. Strana Sloboda a Solidarita ako aj predseda parlamentného výboru pre hospodárske záležitosti Peter Kremský (OĽaNO) vyzvali PMÚ zrušiť výberové konanie a zopakovať ho nanovo. Liberáli spochybňujú jeho transparentnosť a férovosť.

Kremskému prekáža, že do výberového konania sa prihlásil iba jeden uchádzač. „Je dôležité rozptýliť všetky pochybnosti a zopakovať výber," uviedol.





Viac k témam: Výberové konanie
Zdroj: SITA.sk - Výberová komisia odporučila vymenovať za podpredsedu PMÚ Demčáka, získal vysoké hodnotenie © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia