Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Svet

Ruská raketa spôsobila poplach v Poľsku, aktivované boli aj spojenecké lietadlá












24.3.2024 (SITA.sk) - Jedna z rakiet s plochou dráhou letu, ktorými Rusko v noci na nedeľu zaútočilo na Ukrajinu, podľa poľskej armády nakrátko narušila vzdušný priestor Poľska.

„Objekt vstúpil do poľského priestoru neďaleko obce Oserdow a zostal v ňom 39 sekúnd," uviedla poľská armáda na sociálnej sieti X.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine



„Počas celého letu bol pozorovaný vojenskými radarovými systémami," dodala. Poľská armáda už skôr uviedla, že poľské a spojenecké lietadlá boli počas útoku aktivované na ochranu vzdušného priestoru Poľska. Informuje o tom web Sky News.

Kyjev uviedol, že ukrajinské systémy protivzdušnej obrany zničili 18 ruských rakiet a 25 bezpilotných lietadiel. Šéf kyjevskej vojenskej administratívy Serhij Popko, uviedol, že ruské útoky v noci na nedeľu spôsobili len malé škody.

Americká veľvyslankyňa na Ukrajine Bridget Brinková v nedeľu na sieti X napísala, že „Rusko pokračuje v bezohľadných útokoch bezpilotnými lietadlami a raketami bez ohľadu na milióny civilistov, čím porušuje medzinárodné právo."

Rusi opäť útočili na Ukrajinu, v pohotovosti muselo byť aj Poľsko

Ruská raketa spôsobila poplach v Rusku, my vieme prečo

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v marci 2024 (fotografie)





Viac k témam: Poľský vzdušný priestor, Raketa, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Ruská raketa spôsobila poplach v Poľsku, aktivované boli aj spojenecké lietadlá © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia