Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Svet

Francúzsko sa obáva hrozby, vláda zvýšila po teroristickom útoku v Rusku bezpečnostnú výstrahu na najvyššiu úroveň












25.3.2024 (SITA.sk) - Francúzska vláda zvýšila bezpečnostnú výstrahu na najvyššiu úroveň. Stalo sa tak po piatkovom teroristickom útoku na ruskú koncertnú sieň, ku ktorému sa prihlásila extrémistická skupina Islamský štát.

Francúzsky premiér Gabriel Attal na sociálnej a mikroblogovacej sieti X vysvetlil, že úrady „berú do úvahy vyhlásenie Islamského štátu k zodpovednosti za (moskovský) útok a hrozby, ktoré sa dotýkajú našej krajiny“.

Oznámenie prišlo po tom, čo prezident Emmanuel Macron pre útok na okraji Moskvy, ktorý neprežilo viac ako 130 ľudí, viedol mimoriadne bezpečnostné stretnutie.

Vo Francúzsku už bola vysoká bezpečnostná výstraha pre nadchádzajúce olympijské a paralympijské hry, ktoré by podľa očakávaní mali pritiahnuť milióny ľudí.

Francúzsko sa opakovane stalo terčmi smrteľných útokov Islamského štátu, vrátane masakra v koncertnej sieni Bataclan v roku 2015. Francúzski vojaci tiež bojovali proti extrémistom Islamského štátu na Blízkom východe a v Afrike.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Teroristický útok v Moskve (fotografie)





Viac k témam: Francúzsky premiér, Francúzsky prezident, LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži, Teroristický útok
Zdroj: SITA.sk - Francúzsko sa obáva hrozby, vláda zvýšila po teroristickom útoku v Rusku bezpečnostnú výstrahu na najvyššiu úroveň © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia