Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Slovensko

SNS podporí v druhom kole Pellegriniho, podľa strany má šancu stať sa prezidentom koalície












26.3.2024 (SITA.sk) - Slovenská národná strana (SNS) v druhom kole prezidentských volieb podporí Petra Pellegriniho (predseda parlamentu a predseda strany Hlas-SD). Ako informovala Zuzana Škopcová, národniari sú pripravení potvrdiť svoju podporu tým, že budú aktivizovať svojich členov a starostov. Dodala, že predseda SNS Andrej Danko to plne zadeklaruje i na budúcotýždňovom koaličnom stretnutí.

Ivan Korčok je zástupca opozície. Peter Pellegrini má šancu byť prezidentom koalície," poznamenávajú národniari.

Viac o téme: Prezidentské voľby na Slovensku 2024



SNS v pondelok 25. marca avizovala, že pozvala kandidáta na prezidenta Pellegriniho na rokovanie bez akýchkoľvek podmienok. Súčasne bol pozvaný aj predseda vlády Robert Fico (Smer-SD). Rokovanie sa uskutoční v ústredí SNS 2. apríla o 10:00.

Národniari tvrdili, že chcú verejnosti vyslať jasný jednotný signál a veria, že Pellegrini „príjme podanú ruku" a počas nasledujúcich dvoch týždňov naplno zabojuje o funkciu, o ktorú sa uchádza.

Strana zdôraznila, že druhé kolo volieb bude o boji koalície s opozíciou a je podľa nej očividné, že opozícia sa aktivizuje.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Volebná noc Petra Pellegriniho (fotografie)





Viac k témam: Kandidát na prezidenta Peter Pellegrini (Prezidentské voľby 2024), Predseda vlády, Prezidentské voľby na Slovensku 2024
Zdroj: SITA.sk - SNS podporí v druhom kole Pellegriniho, podľa strany má šancu stať sa prezidentom koalície © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia