Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Slovensko

Pellegrini panikári a nehanbí sa klamať, podľa progresívcov bola prioritou vlády likvidácia spravosti a pomoc vlastným ľuďom (video)












27.3.2024 (SITA.sk) - Prezidentský kandidát Peter Pellegrini je po prvom kole prezidentských volieb v panike a nehanbí sa preto používať lož a tváriť sa, že prioritou vlády v prvých piatich mesiacoch boli sociálne opatrenia. Tvrdí to opozičná strana Progresívne Slovensko.

„Prioritou vlády v prvých mesiacoch bola likvidácia spravodlivosti, nezávislých inštitúcií, nášho medzinárodného postavenia, pomsta, beztrestnosť a pomoc vlastným ľuďom,” uviedol líder PS Michal Šimečka, ktorý zároveň zdôrazňuje, že vláda aj s Petrom Pellegrinim riešila predovšetkým seba a svojich ľudí.

Politické čistky



K výsledkom jej vládnutia radí politické čistky, ovládnutie nezávislých inštitúcií, pokus o ovládnutie verejnoprávnej televízie a otočenie kurzu zahraničnej politiky, ktoré nás ťahá do izolácie a páli mosty s našimi najbližšími partnermi. Pripomenul zrušenie špeciálnej prokuratúry a snahu o zníženie trestov pre korupčníkov.

Viac o téme: Prezidentské voľby na Slovensku 2024



„Zvýšili si platy vo vláde opäť spôsobom, ktorý nebol v súlade so zákonmi a praxou, nešlo to cez Národnú radu SR, ale zvýšili si platy na hulváta takmer o polovicu. Nepracovali pre ľudí, ale len sami pre seba a dnes sa snažia tvrdiť opak," povedal.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem


Žiadny pokrok v sociálnej oblasti



Vláda Roberta Fica je pri moci rovnako dlho, ako bola minulý rok úradnícka vláda premiéra Ľudovíta Ódora. „Je mnoho vecí, ktoré súčasná vláda mala za päť mesiacov spraviť a nespravila, aj keď na rozdiel od nás má v parlamente väčšinu,” zdôraznil Ódor, ktorý vedie kandidátku PS do európskych volieb.

Je presvedčený, že táto vláda neurobila ani jedno opatrenie s cieľom udržať mladých na Slovensku.

V sociálnej oblasti podľa neho tiež neprišlo k žiadnemu pokroku a táto vláda nielenže nepomáha najzraniteľnejším skupinám, ale pomáha tým najbohatším – zvýšila si platy a hľadá spôsoby, ako podporovať svojich spriaznených oligarchov.

Kupovanie beztrestnosti



„Stále si myslia si, že točiť nenávistné videá a kydať na všetkých okolo stačí k tomu, aby si udržali moc a môžu sa úplne slobodne vykašľať na sľuby, ktoré dávali ľuďom. Oklamali voličov, žiadne lacné potraviny, ani lacný benzín tu nemáme, ale máme tu snahu o kupovanie beztrestnosti pre ich kumpánov a exportovanie hanby do zahraničia," povedal.

Dodal, že jeho kabinet nechal tejto vláde návod na to, ako lepšie manažovať eurofondy, no v tejto oblasti nielenže neprišlo k zlepšeniu, ale došlo k zhoršeniu a hrozí, že Slovensku prepadnú financie.

Podľa Ódora je nutné zlepšiť spravovanie eurofondov a Plánu obnovy, zvýšiť potenciál rastu ekonomiky, zmeniť sociálny systém, aby bol adresnejší či posilniť kompetencie samospráv.





Viac k témam: Ficova vláda 2023 - 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Kandidát na prezidenta Peter Pellegrini (Prezidentské voľby 2024), Plán obnovy a odolnosti SR, Prezidentské voľby na Slovensku 2024
Zdroj: SITA.sk - Pellegrini panikári a nehanbí sa klamať, podľa progresívcov bola prioritou vlády likvidácia spravosti a pomoc vlastným ľuďom (video) © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia