Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Slovensko

Hnutie Slovensko vyzýva maďarských voličov, aby sa nenechali kúpiť Ficovou vládou (video)












27.3.2024 (SITA.sk) - Hnutie Slovensko vyzvalo občanov maďarskej národnosti žijúcich na Slovensku, aby sa nenechali kúpiť vládou Roberta Fica (Smer-SD).

Ako uviedol líder hnutia Igor Matovič na stredajšej tlačovej besede v Galante, vládna koalícia si chce desať dní pred druhým kolom prezidentských volieb „kúpiť" maďarských voličov, zatiaľ čo v minulosti touto komunitou pohŕdala.

Ficova vláda je aktuálne na výjazdovom rokovaní v Galante. Matovič pevne verí, že hrdosť a pamäť každého poctivého demokratického Maďara nedovolí, aby si „mafia" kúpila ich svedomie.

Maďari boli Ficovi ukradnutí



Podľa poslanca Gábora Grendela (klub hnutia Slovensko) je faktom, že 12 rokov boli Maďari žijúci na Slovensku premiérovi Ficovi a predsedovi parlamentu Petrovi Pellegrinimu (Hlas-SD) absolútne ukradnutí.

Viac o téme: Prezidentské voľby na Slovensku 2024



V koľkých mestách, kde žijú občania maďarskej národnostnej menšiny mala vláda za tých 12 rokov výjazdové rokovania? Spomeniete si? Ani v jednom,“ uviedol Grendel.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Výjazdové rokovanie vlády v Galante (fotografie)

Zneužitie maďarskej menšiny



Súčasne pripomína, že vládna koalícia nemá vo svojom programovom vyhlásení ani jeden záväzok vo vzťahu k národnostným menšinám žijúcim na Slovensku.

Ani v južných okresoch nie sú lacnejšie potraviny, lacnejšie energie, ani dôchodcovia žijúci v južných okresoch nedostali plný 13. dôchodok. Dnes sa tvária, ako najväčší priatelia Maďarov žijúcich na Slovensku, ale v skutočnosti ich chcú len zneužiť v prospech Petra Pellegriniho v druhom kole prezidentských volieb,“ myslí si Grendel.







Viac k témam: Ficova vláda 2023 - 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Predseda parlamentu, Prezidentské voľby na Slovensku 2024
Zdroj: SITA.sk - Hnutie Slovensko vyzýva maďarských voličov, aby sa nenechali kúpiť Ficovou vládou (video) © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia