Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Film a TV

Do 15. apríla môžete hlasovať o divácku cenu ocenenia Slnko v sieti, slávnostný galavečer sa uskutoční 26. apríla












31.3.2024 (SITA.sk) - Diváctvo môže do 15. apríla hlasovať o divácku cenu ocenenia Slnko v sieti. Informovala o tom Slovenská filmová a televízna akadémia (SFTA).

24 snímok z roku 2023



Diváci si môžu svojho favorita vybrať spomedzi 24 snímok z roku 2023. Hlasovať môžu za hrané, dokumentárne, ale aj animované snímky, ktoré si vlani mohli pozrieť v kinách. Vyhodnotených bude 18 kategórií.

Divácku cenu by mal odovzdávať generálny riaditeľ Rozhlasu a televízie Slovenska Ľuboš Machaj, a udelená bude i cena za Výnimočný prínos slovenskej audiovizuálnej kultúre.

Diváctvo si môže vyberať z diel, ktoré boli premietané v kinách v minulom roku, a ktoré vznikli v slovenskej produkcii či koprodukcii.

„Mnohé z nich mohli vidieť aj na televíznych obrazovkách najväčšieho koproducenta slovenských filmov – RTVS. Vďaka bohatej slovenskej filmovej tvorbe ide o rôznorodé žánre, od historickej drámy, cez mysterióznu krimi a komédiu, až po životopisnú drámu či film pre detského diváka," uviedla SFTA. Hlasovať možno online.

„Slnko v sieti je pre slovenských filmových tvorcov a hercov mimoriadne dôležitou udalosťou, kedy im nielen odborníci, ale aj široká divácka verejnosť môže vzdať hold za ich prácu a príspevok do slovenského kultúrneho života," uviedla ďalej SFTA.

13. ročník pod záštitou prezidentky



Záštitu nad 13. ročníkom národných filmových cien prevzala prezidentka Zuzana Čaputová. Slávnostné udeľovanie ocenení sa uskutoční 26. apríla, sprevádzať ním bude Branislav Bruno Ciberej.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem


V priamom prenose ho odvysiela RTVS. V rámci slávnostného večera bude pripomenutých viacero výročí, napríklad 15. výročie založenia Audiovizuálneho fondu, 75. výročie založenia Vysokej školy múzických umení, ale aj sté výročie narodenia hercov Ladislava Chudíka a Jozefa Kronera.

„Najväčšia filmová udalosť Slovenska sa bude pochopiteľne niesť v znamení filmu a televízie. Diváci a prítomní hostia si vypočujú viacero filmových pesničiek. Za sprievodu Symfonického orchestra pod taktovkou dirigentky Michaely Rózsa Růžičkovej zaznie pieseň Tajomstvo z filmu Slúžka, skladba Húsky z rozprávky Tri zlaté dukáty a tiež legendárny song Hany Hegerovej Ten zlodej čas," približuje SFTA.



Ocenenie Slnko v sieti organizuje SFTA, v spolupráci s RTVS a Slovenským filmovým ústavom. Partnermi ocenenia sú dafilms.sk a SOZA. „Podujatie finančne podporil Audiovizuálny fond," doplnila SFTA.







Viac k témam: Generálny riaditeľ RTVS, Hlasovanie, Prezidentka SR, Slnko v sieti, Vysoká škola múzických umení
Zdroj: SITA.sk - Do 15. apríla môžete hlasovať o divácku cenu ocenenia Slnko v sieti, slávnostný galavečer sa uskutoční 26. apríla © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia