Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Slovensko

Wolt ocenil najlepšie hodnotené slovenské reštaurácie. Medzi 21 podnikmi sa našli kuchyne z rôznych kútov sveta (video+foto)












11.4.2024 (SITA.sk) - Spoločnosť Wolt, ktorá patrí k lídrom v donáške na Slovensku, ocenila 21 najobľúbenejších reštaurácií Slovákov v rámci tretieho ročníka súťaže Wolt Awards. Na základe hodnotení zákazníkov vybrala sedem najlepších gastro podnikov na západnom, strednom a východnom Slovensku. Slávnostného oceňovania sa zúčastnil aj veľvyslanec Fínska pre Českú a Slovenskú republiku Pasi Tuominen.

“Je pre mňa cťou podporovať a zúčastniť sa na odovzdávaní ocenení najlepším reštauráciám na Wolte. Ide o spoločnosť, ktorá je vo Fínsku v podstate národným pokladom. Som preto rád, že môžem byť súčasťou tohto prestížneho podujatia, ktoré prezentuje výnimočné gastronomické zážitky a tým posilňuje väzby medzi našimi národmi,“ uviedol fínsky veľvyslanec Pasi Tuominen.

Najlepší v dokazovaní zákazníckej spokojnosti



Cieľom uvedenej iniciatívy je podľa generálneho riaditeľa slovenského a českého Woltu Tomáša Beniaka vzdať poctu a poďakovať partnerom, reštauráciám, ktoré excelujú nielen v kvalite gastronómie, ale aj v dosahovaní zákazníckej spokojnosti. “Mnohé podniky nás sprevádzajú už dlhé roky na ceste k lepšej dostupnosti gastronómie na Slovensku. Ich obľúbenosť medzi zákazníkmi nás napĺňa radosťou a motivuje nás k neustálemu hľadaniu nových ciest a inovácií,” skonštatoval.

Na západnom Slovensku dosiahli najlepšie hodnotenie v rámci donášky najmä prevádzky z Bratislavy, dokopy získali šesť cien. Medzi najlepšími sa ocitla Bagetéria na Račku, ktorá si svojich zákazníkov udržiava už dvadsať rokov, ale aj reštaurácia Ako Doma ponúkajúca domácu kuchyňu.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem


Ocenenie získali aj reštaurácie so zahraničnými jedlami, ako MumBhai Central Indian, PAPAYA Staré Mesto či Mac&Cheese by Paris Café. Svoje zastúpenie majú aj dve vegánske reštaurácie, Balans Bistro a trnavský podnik Forky’s patriaci do siete reštaurácií a bistier, ktoré sa snažia meniť pohľad spoločnosti na vegánske stravovanie.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem


Favority stredného Slovenska



Na strednom Slovensku sa obľube tešia prevádzky zo Žiliny, Banskej Bystrice a Prievidze. V Žiline si ľudia najradšej vychutnávajú street food jedlá od Butcher’s Bits a Porkbelly Gastrohouse, dopustiť nedajú ani na taliansku klasiku z Olivia’s Restaurant.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem


V zastúpení víťazov z Banskej Bystrice nechýba lokálny podnik Davaj Het s tradičnými jedlami. Dominujú tu aj zahraničné reštaurácie Bambusová záhrada a NhaBe, ktoré varia ázijskú a vietnamskú kuchyňu. Jediným oceneným podnikom z Prievidze je Palm Street Boyz, ktorý ponúka zákazníkom ázijské pochutiny s pravidelným svetovým menu špecialít.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem


Kategóriu východné Slovensko ovládli košické reštaurácie, ktoré získali všetkých sedem ocenení. Košičanom najviac chutili burgre z Grange Burger a pizze z Friends Pizza a Restaurant. Najlepšiu tradičnú slovenskú kuchyňu malo na východe Slovenska Bistro Babička. Z tých exotických kuchýň získali ocenenia reštaurácie Noodler, Yam Yam a Poke Kings. Medzi najlepšie patrí aj prevádzka Rafano s jej netradičnými pizzami.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem




Wolt je technologická a donášková spoločnosť so sídlom v Helsinkách, ktorá sa snaží prepájať zákazníkov, obchodníkov a kuriérov. Platforma uľahčuje zákazníkom objednanie čohokoľvek prostredníctvom jednej aplikácie, obchodníkom umožňuje dodatočný predaj a kuriérom poskytuje flexibilnú možnosť zárobku. Na Slovensku začal Wolt pôsobiť v Bratislave v septembri 2019, aktuálne funguje vo viac ako 70 slovenských mestách.







Viac k témam: riaditeľ slovenského a českého Woltu
Zdroj: SITA.sk - Wolt ocenil najlepšie hodnotené slovenské reštaurácie. Medzi 21 podnikmi sa našli kuchyne z rôznych kútov sveta © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia