Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Svet

Kremeľ označil vyjadrenia Macrona a Camerona za nebezpečné, podľa Peskova ide o priamu eskaláciu napätia












3.5.2024 (SITA.sk) - Nedávne vyhlásenia francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona a britského ministra zahraničných vecí Davida Camerona o vojne na Ukrajine sú „nebezpečné“ a prehĺbia medzinárodné napätie v súvislosti s konfliktom. V piatok to povedal hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

Macron v rozhovore zverejnenom vo štvrtok zopakoval predchádzajúci komentár, že nevylučuje vyslanie vojakov na Ukrajinu. Britský minister zahraničných vecí David Cameron zasa medzitým počas návštevy Kyjeva v ten istý deň povedal, že Ukrajina bude môcť použiť britské zbrane s dlhým doletom na zasiahnutie cieľov v Rusku, čo je možnosť, ktorej sa niektoré ďalšie krajiny Organizácie Severoatlantickej zmluvy (NATO) poskytujúce zbrane zdráhali.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine



Peskov označil Macronov komentár za „veľmi dôležité a veľmi nebezpečné vyhlásenie“. Macronove poznámky o možnom priamom zapojení Francúzska do konfliktu predstavujú „veľmi nebezpečný trend“, povedal. Na margo Cameronovho vyhlásenia o práve Ukrajiny použiť britské zbrane na útoky na zariadenia v Rusku poznamenal, že je „ďalším veľmi nebezpečným vyhlásením“.

Ide o priamu eskaláciu napätia v súvislosti s ukrajinským konfliktom, ktorý potenciálne môže ohroziť európsku bezpečnosť, celú európsku bezpečnostnú architektúru,“ skonštatoval Peskov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v máji (fotografie)





Viac k témam: Britský minister zahraničných vecí, eskalácia napätia, Francúzsky prezident, Hovorca Kremľa, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Kremeľ označil vyjadrenia Macrona a Camerona za nebezpečné, podľa Peskova ide o priamu eskaláciu napätia © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia