Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Svet

Obranné spravodajstvo predpovedá nárast ruských strát, armáda prichádza denne o takmer 900 vojakov












4.5.2024 (SITA.sk) - Britské obranné spravodajstvo očakáva, že v najbližších dvoch mesiacoch budú ruské straty vo vojne proti Ukrajine väčšie v dôsledku útočných operácií.

Pravdepodobný nárast ruských strát



V najnovšej aktualizácii o vývoji vojny na Ukrajine to uviedlo britské ministerstvo obrany. V apríli tohto roka Rusi denne prišli v priemere o 899 vojakov. Do tejto štatistiky sa zarátavajú zabití i zranení.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine



„Je pravdepodobné, že počet obetí Ruska sa v priebehu nasledujúcich dvoch mesiacov opäť zvýši, keďže obnovia špecializované útočné operácie na východe Ukrajiny. Toto nasleduje po miernom poklese tempa operácií počas ostatných dvoch mesiacov po dobytí Avdijivky,“ uviedli Briti.

Spoliehajú sa na kvantitu a nie kvalitu



Spravodajská služba uviedla, že celkový počet ruských obetí od začiatku invázie presahuje 465-tisíc. Britské spravodajské služby zároveň tvrdia, že Rusko prispôsobilo svoju armádu opotrebovávacej vojne, ktorá sa spolieha viac na kvantitu ako na kvalitu.

„Toto spoliehanie sa na masu bude takmer určite pokračovať počas trvania ukrajinskej vojny a bude mať dlhodobé vplyvy na budúcnosť ruskej armády,“ konštatujú Briti.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v máji (fotografie)





Viac k témam: Ruská armáda, ruské straty, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Obranné spravodajstvo predpovedá nárast ruských strát, armáda prichádza denne o takmer 900 vojakov © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia