Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Magazín

13. jún 2011

Primátor pravdepodobne zarobí viac

Vďaka novele úsporných opatrení navrhli Petrovi Dvoranovi vyšší plat.

Zákonodarcovia sa rozhodli skresať príjmy starostov a primátorov. V Hlohovci sa s novelou úsporných opatrení vysporiadali po svojom. Namiesto utiahnutia opasku si Peter Dvoran pravdepodobne ešte polepší.

Začiatkom júna vstúpila do platnosti novela zákona o platových pomeroch starostov a primátorov. Jej cieľom bolo znížiť hlavám obcí a miest príjmy, ktoré často dosahovali neúnosnú úroveň. V mnohých prípadoch dokonca tvorili podstatnú časť rozpočtov. Účinnosť novelizovaného zákona sa posunula potom, ako ju prezident vrátil na opätovné prerokovanie do parlamentu. Tlaky Združenia miest a obcí Slovenska príliš nezabrali, takže okrem zníženia odstupného a zrušenia odmien sa zmenila aj tabuľka na určenie základného platu.

Primátor Hlohovca Peter Dvoran momentálne zarába 3703 eur mesačne. O tejto sume rozhodlo zastupiteľstvo na decembrovom rokovaní s tým, že stanovený základ navýšilo o polovicu. Keďže koeficient pre výpočet základného platu sa znížil, za rovnakých podmienok by mal primátor dostávať o 369 eur menej.

Všetko ale nasvedčuje tomu, že na Dvoranovom plate mestská kasa neušetrí. Naopak, post primátora rozpočet ešte o čosi zaťaží. Vyplynulo to z májového rokovania mestskej rady. Jeho zástupca Ján Tassy navrhol zvýšenie základu z pôvodných 50 na 70 percent, čo je maximálny možný limit. Takto stanovenú úpravu podporili všetci prítomní členovia rady a odporučili ju na schválenie mestskému zastupiteľstvu.

Ak 23. júna poslanci návrh na zasadnutí odklepnú, Dvoran si vďaka novele úsporných opatrení paradoxne každý mesiac prilepší o 75 eur.





Podobné témy
Ústretový krok skĺzol do propagandy
Ústretový krok skĺzol do propagandy
Peter Dvoran prišiel s novou iniciatívou. Na pripomienky občanov sa rozhodol reagovať v Hlohovskej televízii.

Za chyby sa v Hlohovci neplatí! U primátora
Za chyby sa v Hlohovci neplatí! U primátora
Peter Dvoran opäť zarobí maximum. Jeho plat sa vyšplhal na 3 956 eur!

Poslanci rozhodnú o plate primátora
Poslanci rozhodnú o plate primátora
Vlani zastupiteľstvo odkleplo Petrovi Dvoranovi maximum. Dostane najvyšší plat i v tomto roku?

Primátor opäť zarobí maximum
Primátor opäť zarobí maximum
Čelní predstavitelia iných miest si vyslúžili kritiku a menšie platy. Peter Dvoran si polepšil na 3 862 eur.

Dvoran: Chcem toľko, ako môj predchodca
Dvoran: Chcem toľko, ako môj predchodca
Lepší plat primátorovi poslanci odklepli.