Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Magazín

26. jún 2011

Dvoran: Chcem toľko, ako môj predchodca

Lepší plat primátorovi poslanci odklepli.

Paradox sa stal skutočnosťou. Napriek novele, ktorá mala starostom a primátorom ubrať, uvidí Peter Dvoran na výplatnej páske viac. Rozhodli o tom poslanci.

Súčasťou programu júnového rokovania mestského zastupiteľstva bola aj úprava platu primátora Petra Dvorana. Vyplynulo to z novely zákona, ktorá prvým mužom miest a obcí zobrala odmeny, zmenšila odstupné a skresala základný plat. Mestská rada ale odsúhlasila jeho maximálne zvýšenie. Jej členovia odporučili zastupiteľstvu, aby Dvoranovi odkleplo rovných 3780 eur, čo je o 70 percent viac oproti základu. Predtým zarábal približne o 80 eur menej.

„Myslím, že primátor by mal v prvom rade riešiť problémy Hlohovca,“ vystúpil Oliver Pestún a podotkol, že so zvyšovaním platu sa začína v meste, kde niektorí spoluobčania v 21. storočí nemajú asfaltovú komunikáciu.

Prišiel by som o veľké peniaze

„Nebolo by to tu, keby to zákon nevyžadoval. Inak by som ozaj prišiel o veľké peniaze,“ vyjadril sa Dvoran. Zároveň uviedol, že nepatrí medzi tých, ktorí peňaženky schovávajú a nechávajú si platiť. Ako informoval, sám dokonca podporuje občanov a rôzne dobročinné združenia z vlastného vrecka. Taktiež sa snaží zúčastňovať všetkých akcií v meste, z úradu odchádza ako posledný a pracuje aj soboty, nedele. „Dovoľujem si povedať, že nie som o nič horší primátor, ako ten predo mnou,“ dodal s tým, že je samozrejme na poslancoch ako rozhodnú.

Na porovnávačky je ešte priskoro

„Ja oceňujem tvoju robotu, myslím, že si to zaslúžiš, len na porovnávačky je ešte priskoro,“ reagoval Milan Domaracký. Dvoran však poprel, že by sa s Jánom Dlhopolčekom porovnával: „Ja som povedal, že taký plat, ako mal môj predchodca, aj ja chcem.“

Návrh sa nepozdával ani Jozefovi Behulovi, keďže odráža požiadavku spoločnosti a všetci sú určitým spôsobom ukrátení. Nakoľko sám pracuje v samospráve, taktiež pocítil zníženie platu. „Myslím, že v situácii, kedy stále dvíhame náklady a kedy náklady občanov stále stúpajú, neviem či je práve najvhodnejšie riešiť tento problém,“ vyjadril sa poslanec. Navyše plat primátora Hlohovca považuje za veľmi slušný a domnieva sa, že jeho úpravou by sa mali zaoberať až vtedy, keď bude možné hodnotiť výsledky.

Zvýšenie nakoniec väčšina podporila. Šulekovskí zástupcovia Oliver Pestún a Alžbeta Lekárová boli proti. Jozef Behul, Patrik Voltmann a Juraj Šiška sa hlasovania zdržali.

Galéria k článku





Podobné témy
Ústretový krok skĺzol do propagandy
Ústretový krok skĺzol do propagandy
Peter Dvoran prišiel s novou iniciatívou. Na pripomienky občanov sa rozhodol reagovať v Hlohovskej televízii.

Za chyby sa v Hlohovci neplatí! U primátora
Za chyby sa v Hlohovci neplatí! U primátora
Peter Dvoran opäť zarobí maximum. Jeho plat sa vyšplhal na 3 956 eur!

Poslanci rozhodnú o plate primátora
Poslanci rozhodnú o plate primátora
Vlani zastupiteľstvo odkleplo Petrovi Dvoranovi maximum. Dostane najvyšší plat i v tomto roku?

Primátor opäť zarobí maximum
Primátor opäť zarobí maximum
Čelní predstavitelia iných miest si vyslúžili kritiku a menšie platy. Peter Dvoran si polepšil na 3 862 eur.

Primátor pravdepodobne zarobí viac
Primátor pravdepodobne zarobí viac
Vďaka novele úsporných opatrení navrhli Petrovi Dvoranovi vyšší plat.