Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Magazín

11. október 2012

Hlohovec má nové logo!

Súťaž o značku mesta už pozná svojho víťaza. Je ním Juraj Gejdoš z Topoľčian.

Hlohovec má nové logo!

Netrpezliví autori aj ostatní zvedavci sa konečne dočkali. Súťaž o logo Hlohovca, ktorú vyhlásilo mesto vo februári tohto roka, už pozná svojho víťaza. Šancu zapojiť sa mali nielen profesionálni autori. Rovnaký priestor dostali aj amatérski tvorcovia. S návrhom značky v podobe brány uspel Juraj Gejdoš z Topoľčian.

Porota sa nakoniec s výsledkami verejného hlasovania stotožnila. Víťaznému návrhu poslali ľudia v ankete 2 242 hlasov. Bielo-červené logo uvádzané pod názvom „Brána“ predstavuje, okrem textovej časti, malé tlačené písmeno „h“, ktoré je začiatočnou literou mesta. Vľavo hore je značka ukončená siluetou čiastočne zobrazujúcou vežu Kostola sv. Michala. Pravá časť má evokovať vstupnú bránu do mesta. Pri použití červenej farby vychádzal tvorca zo zafarbenia zrelých plodov hlohu, rastliny, podľa ktorej je mesto pomenované. Zároveň má odkazovať na dynamiku, atraktivitu a aktívny prístup mesta.

Priebeh súťaže vyvolal medzi verejnosťou polemiku. Ľudia spochybnili nielen spôsob hlasovania. Kritiku si vyslúžil aj samotný výber víťaza. Návrh, pre ktorý sa nakoniec komisia rozhodla, totiž ešte musí autor na podnet poroty skvalitniť. „Potom tu ide o akú súťaž, keď aj tento návrh musí byť zmenený a upravený, lebo nie je dobrý? Buď mi uniká zmysel slova súťaž, alebo je celá táto hra iba ďalšou ságou byrokracie a klientelizmu vo verejnej správe,“ vyjadril sa náš čitateľ.

Logo, za ktoré dostane úspešný autor odmenu tisíc eur, sa už čoskoro stane jednotným znakom mesta v rámci jeho komunikácie, podujatí či prezentácie v oblasti cestovného ruchu.

Výsledky verejného hlasovania:

 Súťažné návrhy  Web anketa  E-mail  Písomne  Počet hlasov
 Návrh A  126  1  0  127
 Návrh B  60  0  0  60
 Návrh C  2237  5  0  2242
 Návrh D  1497  1  0  1498
 Návrh E  188  1  1  190
 4108  8  1  4117
Dokument s víťazným návrhom: http://mesto.hlohovec.sk/download_file_f.php?id=282098




Podobné témy
Na logo si ešte chvíľu počkáme
Na logo si ešte chvíľu počkáme
Súťaž o značku mesta pripomína nekonečný príbeh. Radnica už výsledky pozná, s predstavením víťaza chce ešte počkať.