Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Magazín

21. marec 2013

Štvornohí miláčikovia sú už na webe!

Zaujíma vás koľko psov žije v Hlohovci, aké rasy sa tešia obľube a na ktorej adrese bývajú? Mesto zverejnilo zoznam štvornohých miláčikov.

Štvornohí miláčikovia sú už na webe!

Na území Hlohovca je zaevidovaných zhruba 2-tisíc psov. Na jednej strane spolunažívanie s nimi prináša radosť chovateľom. Má to však i tienisté stránky. Hlohovčania sa sťažujú na znečistené ulice či útoky agresívnych jedincov. Rovnako je pravdou, že niektorí majitelia sa vyhýbajú povinnosti voči samospráve a za svojich miláčikov neplatia dane.

Viac svetla do tejto problematiky by mohla vniesť novinka, ktorú pred niekoľkými dňami zaviedlo mesto. Na oficiálnej webstránke sa objavil zoznam evidovaných psov. Takáto služba poskytuje jednoduchú formu verejnej kontroly. Odteraz má ktokoľvek možnosť overiť si, či napríklad jeho sused psa na úrade nahlásil.          

Prehľadný systém ponúka nielen štatistiky podľa ulíc či adries. Na webe si môže každý vyhľadať  i konkrétne zviera s uvedením plemena, farby a čísla známky. Evidencia taktiež môže pomôcť   samotným majiteľom pri strate ich miláčika. Informačný systém je aktualizovaný denne.

Podľa zverejnených údajov najviac psov žije na Ulici Osloboditeľov, Šulekovej, Nitrianskej a Koperníkovej. V Hlohovci majú najväčšie zastúpenie kríženci. Obľúbený je i ovčiak a popularite sa taktiež teší yorkshirský teriér.

Hlavným cieľom spustenia spomínaného systému je predovšetkým zvýšenie platobnej disciplíny psíčkarov. Inak povedané, bič na neplatičov. Mnohí Hlohovčania sú však presvedčení, že mesto za peniaze, ktoré od chovateľov na daniach vyberie, neponúka adekvátny servis.     




Podobné témy
Policajné hliadky v civile budú kontrolovať najmä psičkárov
Policajné hliadky v civile budú kontrolovať najmä psičkárov
Mestská polícia Hlohovec naplánovala služby policajných hliadok aj v civile. Posvietia si na psičkárov.

Čipy u zvierat skontrolujú i policajti
Čipy u zvierat skontrolujú i policajti
Štvornohých miláčikov je treba začipovať už do konca septembra. Vďaka čítačke preveria zvieratá aj mestskí policajti v Hlohovci.

Agresívny pes opäť zaútočil!
Agresívny pes opäť zaútočil!
Hlohovčania sa obávajú nebezpečného psa z ich štvrte, ktorý napadol i človeka. Policajti už prijali opatrenia.

Na špeciálne koše môžu psíčkari zabudnúť
Na špeciálne koše môžu psíčkari zabudnúť
Myšlienka zrušiť výbeh pre psov a kúpiť špeciálne smetiaky sa neujala. Poslanci návrh neodklepli.

Prokurátor napadol mestské nariadenia
Prokurátor napadol mestské nariadenia
Nariadenia týkajúce sa psov, alkoholu a ohňostrojov mali ustrážiť poriadok v meste. Prokurátor ich ako nezákonné navrhol zrušiť.