Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Magazín

19. apríl 2013

Mestom sa šíri pamflet proti aktivistom!

Neznámy autor rozposlal po Hlohovci očierňujúci článok. Pamflet dostali ľudia kritizujúci skládku, Hlohovská televízia i niektoré firmy v meste.

Mestom sa šíri pamflet proti aktivistom!

„Hlohoveckí Geisenovci z milionárskej štvrte!“ Pamflet s takýmto názvom si našli včera v schránkach niektorí Hlohovčania. Článok anonymného autora je namierený proti ľudom, ktorí otvorene kritizovali skládku Vlčie hory. Podľa zatiaľ zistených informácií, nezvyčajnú poštu dostali viacerí obyvatelia tunajšej štvrte Pánska Niva.

Zásielka s väčším množstvom kópií prišla dnes ráno i do Hlohovskej televízie a niektorých firiem v meste. Medzi adresátmi boli i manželia Baránkovci, Lívia Borčányová či manželka Mira Kollára. Všetko ľudia a rodinní príslušníci aktivistov, ktorí verejne vystupovali proti spornej prevádzke a rozšíreniu smetiska neďaleko Pastuchova.   

Pre neznalých, Geissenovci sú zbohatlíci, ktorých rodinný život v luxuse momentálne prináša televízna reality šou. Autor pamfletu tak označil práve spomínanú skupinu aktivistov z Pánskej Nivy. „Naši aktivisti nie sú ľudia z ulice, robotníci či študenti,“ píše v článku. Aj keď sa v texte neobjavujú žiadne mená, z narážok na mediálnu či farmaceutickú oblasť je zrejmé, že pisateľ má na mysli konkrétne osoby. Kollár totiž pôsobil ako predseda Rady RTVS.

Aktivista je kandidát na primátora
Podľa pisateľa sa chce spomínaná skupina dostať do povedomia cez vyrobené problémy. Ich cieľom má byť ovládnutie mestského priestoru v nasledujúcich voľbách. „Zatiaľ jediným potvrdeným kandidátom na primátora, aspoň podľa diskusií na internetových fórach, bude hlohovecký aktivista z milionárskej štvrte, pán Geisen,“ uvádza sa v pamflete.

Snaha plniť si vlastné vrecká
Autor tvrdí, že aktivisti manipulujú verejnú mienku, zavádzajú a klamstvá vydávajú za svätú pravdu. Ako ďalej píše, pre mesto by ich víťazstvo znamenalo koniec dobrej ekonomickej situácie. „Hlohovec je na tom ekonomicky dobre. Nie je zadlžený a môže perspektívne realizovať veľa investičných projektov, ktoré skvalitnia životnú úroveň našich obyvateľov,“ pokračuje s tým, že i reportáž odvysielaná v komerčnej televízii o trinástom plate zamestnancov radnice bola zavádzajúca a klamlivá. „Jedinou snahou takejto skupinky bude plniť si svoje vlastné vrecká a platiť drahý životný štýl v milionárskej štvrti,“ uzatvoril článok neznámy pisateľ.

Takáto podlosť nás neodradí
O stanovisko sme požiadali i Mira Kollára: „Myslím si, že takýto primitívny útok na osobnú integritu aktivistov dokazuje, že sme šliapli do osieho hniezda a je tiež dôkazom úbohej profesionálnej, mentálnej a morálnej úrovne autorov tohto celého (či už sú za to platení, alebo to robia "z presvedčenia"), ktorí sa neskryjú ani za umelo vyrobené gramatické chyby v texte. Oni dobre vedia, že slušný človek má jedinú cennú vec - vlastnú dobrú povesť, preto na nás zaútočili takýmto spôsobom. V žiadnom prípade nás však takáto podlosť neodradí od ďalšej práce v prospech občanov tohto mesta. A myslím, že tieto primitívne spôsoby otvoria oči mnohým ďalším, ktorí si doteraz neboli istí v názore v sporoch, v ktorých sa snažíme obhajovať záujmy Hlohovčanov."




Podobné témy
Nemôžeme sa nečinne prizerať
Nemôžeme sa nečinne prizerať
Mesto mení postoj a pomoc prisľúbila známa mimovládka. Rozprávali sme sa s členom občianskej iniciatívy proti skládke.

Aktivistom zničili bilbordy. Komu prekážali?
Aktivistom zničili bilbordy. Komu prekážali?
Miestni aktivisti zahájili kampaň proti skládke. Bilbordy neprežili noc.