Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Magazín

4. december 2013

Školy v Hlohovci príliš nezabodovali

Mimovládna organizácia zverejnila aktuálny rebríček základných a stredných škôl. V Hlohovci prevláda priemerná úroveň.

Školy v Hlohovci príliš nezabodovali

Akú školu vybrať pre naše dieťa? To je otázka, ktorá trápi nejedného rodiča. Pri rozhodovaní im môže pomôcť aktuálny rebríček zverejnený Inštitútom pre ekonomické a sociálne reformy INEKO. V Hlohovci najlepšie, s veľmi dobrým hodnotením, dopadla Obchodná akadémia na Tehelnej ulici. Väčšina škôl v meste však skončila s priemernými výsledkami.

32 parametrov pri hodnotení

Projekt vznikol začiatkom minulého roku a jeho cieľom je priniesť širokej verejnosti informácie o výsledkoch slovenských základných a stredných škôl. Ako uvádza inštitút, pri posudzovaní dospeli k 32 parametrom.

„Na zoradenie škôl používame ich celkové hodnotenie na základe kľúčových ukazovateľov. Pri ZŠ ide o Testovanie 9 a mimoriadne výsledky žiakov, pri gymnáziách a SOŠ o externú časť a písomnú formu internej časti maturít, mimoriadne výsledky žiakov a nezamestnanosť absolventov,“ informujú tvorcovia projektu.

Obchodná akadémia dopadla najlepšie

Vo všeobecnosti možno povedať, že školy v Hlohovci príliš nezabodovali. Najlepšie uspela Obchodná akadémia na Tehelnej ulici. Veľmi dobré výsledky jej vyniesli 12. priečku zo všetkých 41 hodnotených stredných odborných škôl v Trnavskom kraji. SOŠ na Nerudovej a SOŠ technická na Ulici F. Lipku skončili priemerne na 30. a 31. mieste.

Pre zaujímavosť, Trnavu pozitívne zviditeľnila Obchodná akadémia na Kukučínovej ulici. Táto škola s vynikajúcim hodnotením obsadila najvyššiu priečku zo stredných odborných škôl v rámci celého Slovenska.

Gymnázium Ivana Kupca sa v aktuálnom poradí 18 hodnotených zariadení rovnakého typu v regióne dostalo s dobrými výsledkami na 8. pozíciu. V rebríčku základných škôl v meste vedie ZŠ na Ulici A. Felcána, ktorej dobré hodnotenie vynieslo 24. priečku z 92 posudzovaných zariadení v kraji. Škola na Podzámskej (40. miesto), ZŠ sv. Jozefa (58. miesto) a na Koperníkovej ulici (73. miesto) dopadli priemerne. Najhoršie s podpriemerným skóre skončila na 85. mieste ZŠ na M. R. Štefánika.

Pre ozrejmenie autori projektu uvádzajú, že rebríčky neposudzujú kvalitu školy komplexne, ale informujú o výsledkoch žiakov. Zariadenia s nízkym počtom žiakov/absolventov do celkového poradia nezaradili. Aktuálne hodnotenia už zaregistrovali i Hlohovčania. INEKO verí, že portál pomôže nielen rodičom a budúcim žiakom, ale i samotným školám k lepším výsledkom.





Podobné témy
Bude v Hlohovci o školu menej?
Bude v Hlohovci o školu menej?
Horúca téma týchto dní vŕta v hlave mnohým Hlohovčanom. Podľa mesta je akékoľvek vyjadrenie k problematike predčasné.

Učitelia štrajkujú. Náhradný program ponúka CVČ Dúha
Učitelia štrajkujú. Náhradný program ponúka CVČ Dúha
AKTUALIZOVANÉ Počas štrajku môžu deti využiť športové aktivity centra voľného času. Hrozba preplnených nemocničných čakární sa zatiaľ nenaplnila.

Blíži sa najväčší štrajk učiteľov
Blíži sa najväčší štrajk učiteľov
Stále nič nie je rozhodnuté. V Hlohovci účasť predbežne potvrdili takmer všetky základné školy, stredné sa stále rozhodujú, materské školy budú otvorené.

Do štrajku vstupujú aj učitelia v Hlohovci
Do štrajku vstupujú aj učitelia v Hlohovci
Do protestnej akcie vstupujú takmer všetky školy v meste. Niektorí učitelia s požiadavkami súhlasia, do štrajku sa však nezapoja.