Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Magazín

17. február 2016

Ako si tu len tak tvoríme...

Nadácia Pomoc jeden druhému pripravuje tvorivé workshopy pre handicapované deti už druhý školský rok.

Ako si tu len tak tvoríme...

Nadácia Pomoc jeden druhému pripravuje tvorivé workshopy pre handicapované deti už druhý školský rok. Najskôr sa však obzrime a zhodnoťme si prvý rok workshopov.

Na začiatku bola myšlienka, ako spoznať deti nielen z našich príbehov z celého Slovenska, ale predovšetkým deti, ktoré máme tu doma v Hlohovci. Zoznámili sme sa s činnosťou Klubu Kľúčik a Domovom sociálnych služieb v Pastuchove, s pomocou ktorých sme mali možnosť spoznať zdravotne znevýhodnené deti. A v tej chvíli sme stretli aj študentov Strednej odbornej školy z Hlohovca, ktorí sa venujú umeleckej tvorbe. A to bol začiatok našej spoločnej myšlienky, ktorú rozvíjame už druhý školský rok.

Spolupráca Nadácie Pomoc jeden druhému s Klubom Kľúčik, DSS Pastuchov a Strednej odbornej školy vyústila do dobrovoľníckych tvorivých workshopov. Od roku 2014  máme za sebou už 23 workshopov s jedným dôležitým cieľom, vzájomnou integráciou dobrovoľníkov a znevýhodnených detí. Formou výtvarných, hudobných a modelovacích workshopov spoločne trávime voľný čas, odovzdávame si zručnosti, spoznávame sa a obohacujeme navzájom. Spoločnými silami nielen tvoríme, ale prinášame si navzájom do života okamihy radosti, nekaždodennosti a otvárame sa vzájomnej integrácii. Chceme sa navzájom spoznať, spriateliť alebo len tak si vymodelovať anjelika a „pokecať si“. Snažíme sa však zároveň aj odborne zastrešovať naše aktivity, a to sa nám darí vďaka našej milej arteterapeutke Andrejke Geseovej, ktorá výtvarné a modelovacie workshopy vedie. A aby nám bolo ešte veselšie, pripravujeme pre deti aj hudobné workshopy, ktoré má pod palcom muzikoterapeut Marcel Durák.

Začiatky boli ťažké, keďže sme nemali financie na aktivity, ale zato nadšenia sme všetci mali aj za dvoch. Všetci sme sa stretávali vo svojom voľnom čase a nielen venovali svoju energiu, ale najmä dostávali od našich detí. Úspešne sme prvý rok uzatvorili dobrovoľníckym podujatím DobroPark 2015, ktoré sme zorganizovali aj s pomocou mesta Hlohovec a ďalšími partnermi, ktorí nás podporili. Tento školský rok je už o niečo veselší. Získali sme grant z Nadácie pre deti Slovenska z programu Hodina deťom. Tešíme sa, že sme mohli svoje aktivity rozšíriť a tvorivejšie sa rozhodovať pri zabezpečovaní jednotlivých workshopov. Do konca mája nám ešte zostáva 6 workshopov, ak máte chuť sa k nám pridať, neváhajte nás kontaktovať. Aktuálne zverejňujeme informácie k workshopom na nadačnom Facebook fanpage. A na záver mája pripravujeme opäť DobroPark.

Radi privítame nových dobrovoľníkov, ktorí sa stanú „druhými rukami“ pre zdravotne znevýhodnené deti a pomôžu im pri jednotlivých workshopoch. Verte nám, z workshopu si odnesiete viac, ako prinesiete...

Kontakt:
Nadácia Pomoc jeden druhému
[email protected]
http://pomocjedendruhemu.sk/
https://www.facebook.com/Nad%C3%A1cia-Pomoc-jeden-druh%C3%A9mu-317787838350098/





Podobné témy
DOBROPARK je len jeden
DOBROPARK je len jeden
Posledný májový piatok je za nami a s ním aj skvelá akcia DobroPark 2016.

DOBROPARK pokračuje v tradícii
DOBROPARK pokračuje v tradícii
Nadácia Pomoc jeden druhému a Mesto Hlohovec Vás srdečne pozýva na druhý ročník akcie „DOBROPARK“ 2016.

DobroPark začal novú tradíciu
DobroPark začal novú tradíciu
Zaujímavé podujatie zavŕšilo celoročné aktivity dobrovoľníkov, ktorí sa venovli handicapovaným deťom.

Vďaka grantovému fondu získali novú rehabilitačnú pomôcku
Vďaka grantovému fondu získali novú rehabilitačnú pomôcku
V Centre Nadácie POMOC JEDEN DRUHÉMU úspešne využívajú dynamický vertikalizátor.

Pozývame vás na DobroPark 2015
Pozývame vás na DobroPark 2015
Nadácia Pomoc jeden druhému a Mesto Hlohovec vás pozýva na prvý „DobroPark 2015“.