Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Magazín

22. jún 2016

Stredoveké dni po tretíkrát v Hlohovci

Hlohovec sa už tento víkend vráti o niekoľko storočí dozadu.

Stredoveké dni po tretíkrát v Hlohovci

Hlohovec sa už tento víkend vráti o niekoľko storočí dozadu. Návštevníci Zámockého parku sa ocitnú od 24. do 26. júna 2016 v atmosfére stredoveku. Tretí ročník Stredovekých dní v Hlohovci organizuje agentúra All Marketing, s. r. o. Program sľubuje novinky a dobrú zábavu od piatku až do nedele.

„Chceme, aby bol každý ročník aspoň trochu iný ako ten predchádzajúci. Aj preto sme do podujatia pridali jeden deň navyše. Piatok je venovaný špeciálne školám. Žiaci budú mať možnosť stráviť deň v prírode a zažiť históriu na vlastnej koži. Od 9-tej hodiny ráno až do popoludnia budú  v Zámockom parku zábavnou a interaktívnou formou konfrontovaní so stredovekými tradíciami, umením, kultúrou a históriou,“ poznamenal Peter Kolišťanik, hlavný organizátor podujatia.

Pre širokú verejnosť sa Stredoveké dni začínajú v piatok 24. júna od 15:00. Do 17:00 však bude stále k dispozícii komentovaná prehliadka predmetov z depozitára múzea. Program bude pokračovať vystúpeniami žonglérov, fakírov, živej dobovej hudby a 1. deň festivalu ukončí ohňová show.

Víkendový program je skutočne pestrý. Uvidíte opäť žongléra, fakíra, šermiarov, dobovú kapelu, ktorá bude hrať medzi návštevníkmi a navodí tú pravú stredovekú atmosféru. Budete mať možnosť vidieť barokovú rozprávku v podaní skupiny historického šermu a tiež gladiátorov či Landsknechtov, ktorí boli v minulosti považovaní za najlepšie vojenské jednotky cisára Ferdinanda Habsburského. Nevynecháme ani obľúbenú večernú ohňovú šou. Určite sa návštevníci môžu tešiť aj na sprievodné akcie, ktoré poznajú z minulých ročníkov, napríklad na člnkovanie na jazierku.

Úplnou novinkou v programe bude vystúpenie sokoliarov, ktorí okrem ukážok letov rôznych dravcov zapoja do šou aj divákov. Tí si budú môcť vyskúšať aké to je,  keď im na ruke pristane dravec. Deti určite poteší mini farma. Uvidia ovečky, húsky, kačičky či kuriatka. Okrem tohto pribudnú aj rôzne fotoatrakcie, kde sa ľudia budú moc zväčšiť v stredovekom štýle.

Vstup na podujatie bude po prvý raz spoplatnený. Organizátor P. Kolišťanik vysvetľuje dôvody: „Áno, je pravda, že od tohto roku zavádzame vstupenky na podujatie.  Stredoveké dni sú krásna akcia, ktorá si však vyžaduje aj náročnú polročnú prípravu, technické zabezpečenie, rôzne poplatky či výstavbu celého stredovekého tábora a samozrejme pracuje okolo toho mnoho ľudí. To všetko naozaj stojí peniaze. Vstupné na naše podujatie je skutočne symbolické. Hlohovčania majú dokonca zvýhodnené vstupné. Ak si ktokoľvek kúpi lístky v predpredaji, je cena ešte nižšia. Keďže chceme byť voči našim návštevníkom fér, cena lístka na piatok je zvýhodnená, nakoľko je programu menej ako cez víkend. Už za 1 euro si pozriete žongléra, fakíra či ohňovú šou. Pri dobrom jedle a pití sa započúvate do živej dobovej hudby. Verím, že ľudia aj kúpou lístkov ocenia našu snahu pripraviť pre nich skutočne pestrý trojdňový program.“

Vstupenky na Stredoveké dni si ľudia mimo Hlohovca môžu zakúpiť online na www.predpredaj.sk. Lístky kúpite aj v PNS stánku v Hlohovci v Dome služieb (na rohu oproti mestskému úradu). Samozrejme vstupné môžete zaplatiť aj na mieste. Kompletný prehľad cien vstupeniek nájdete na webstránke podujatia: http://www.stredovekedni.sk/index.php?page=tickets.

Viac informácii o samotnom podujatí nájdete na stránkach www.stredovekedni.sk, alebo na facebookovej stránke Stredoveké dni v Hlohovci. Svoju účasť na akcii môžete potvrdiť aj na vytvorenej udalosti k akcii na tomto linku: https://www.facebook.com/events/1591107134434297/

TS All Marketing





Podobné témy
Jesenná edícia Fraštackého trhu bude už tento víkend
Jesenná edícia Fraštackého trhu bude už tento víkend
V priestoroch Františkánskeho parku bude opäť o niečo viac ruchu ako je zvykom.

Stredoveké dni v Hlohovci prinesú viacero noviniek
Stredoveké dni v Hlohovci prinesú viacero noviniek
Obľúbené podujatie potrvá o deň dlhšie.

Jarná edícia Fraštackého trhu už tento víkend
Jarná edícia Fraštackého trhu už tento víkend
V priestoroch Františkánskeho parku bude opäť o niečo viac ruchu ako je zvykom.

Hlohovčania sa môžu tešiť na prvý Fraštacký trh
Hlohovčania sa môžu tešiť na prvý Fraštacký trh
Prvú septembrovú sobotu (5.9. 2015) bude v priestoroch Františkánskeho parku za vlastivedným múzeom o niečo viac ruchu ako je zvykom.

Hlohovčania hostili priateľov z De Panne
Hlohovčania hostili priateľov z De Panne
Hlohovec po dvoch rokoch od poslednej návštevy opäť hostil rodiny z partnerského mesta De Panne v Belgicku.