Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Tenis

Polášek a Peers prešli cez nasadené jednotky a v Indian Wells si zahrajú semifinále












14.10.2021 (Webnoviny.sk) - Slovenský tenista Filip Polášek a Austrálčan John Peers sa na turnaji ATP v americkom Indian Wells prebojovali už do semifinále štvorhry mužov.

V stredajšom štvrťfinále si ako sedmičky "pavúka" poradili s najvyššie nasadeným chorvátskym párom Nikola Mektič, Mate Pavič za 59 minút 6:2, 6:3 a dostali medzi štyri najlepšie dvojice na tomto podujatí.

Využitý hneď prvý mečbal



Po strede je Polášek vo virtuálnom deblovom rebríčku na deviatej pozícii, kam sa posunul z 10. postu, Peersovi poskočil z 23. na 18. priečku.

Polášek s Peersom v stredu previedli pomerne jednoznačnú jazdu. V prvom sete dvakrát brejkli súperov a sami si udržali servis, získali ho tak hladko 6:2. V druhom im na triumf 6:3 stačil aj jeden brejk pri vlastnej stopercentnej bilancii na podaní.

Na postup ďalej využilo slovensko-austrálske duo hneď prvý mečbal. Za účasť v semifinále majú Peers s Poláškom istotu 360 bodov do deblového rebríčka a spoločného šeku na 117 240 USD.

Mektič novou svetovou jednotkou



Chorváti pred turnajom v Indian Wells okupovali prvé resp. druhé miesto, čo sa v pondelok nezmení, no vymenia si miesta. Novou svetovou jednotkou vo štvorhre bude Mektič a Pavič klesne na druhý stupienok.

Zaujímavosťou je, že Polášek s Peersom sú spolu len krátko a aktuálne z ostatných dvanástich duelov vyhrali desať. Na US Open v New Yorku vypadli v semifinále a nedávno v San Diegu prehrali vo finále.

Tridsaťšesťročný slovenský deblový špecialista môže v semifinále naraziť na svojho predchádzajúceho deblového partnera Chorváta Ivana Dodiga, ktorého po boku Brazílčana Marcela Mela čaká štvrťfinále proti talianskemu páru Fabio Fognini, Lorenzo Sonego. V prípade prieniku do finále sa Dodig môže dostať v rebríčku pred Poláška.





Viac k témam: ATP World Tour, ATP World Tour Masters 1000, ATP World Tour Masters 1000 BNP Paribas Open v Indian Wells
Zdroj: Webnoviny.sk - Polášek a Peers prešli cez nasadené jednotky a v Indian Wells si zahrajú semifinále © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia