Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Svet

Hongkong sa vyľudňuje, počas roka sa z metropoly odsťahoval rekordný počet obyvateľov












12.8.2022 (Webnoviny.sk) - Hongkong pocítil najväčší ročný pokles počtu obyvateľov. Podľa expertov sú dôvodom prísne opatrenia proti šíreniu ochorenia COVID-19 a politické zásahy proti obyvateľom, ktoré ubrali z lesku tohto finančného centra.

Populácia Hongkonku klesá



Celková populácia mesta sa podľa údajov hongkonského ministerstva štatistiky zmenšila zo 7,41 milióna na 7,29 milióna. Ide o najprudší pokles od roku 1961, od ktorého má hongkonská vláda údaje k dispozícii. Informuje o tom portál cnn.com.

Podľa hongkonských úradov sa počet obyvateľov znížil pre prirodzený úbytok, čiže v dôsledku väčšieho počtu úmrtí ako pôrodov.

Experti však hovoria, že údaj o poklese populácie odzrkadľuje aj sťahovanie sa z Hongkongu, ktoré sa v posledných rokoch zrýchlilo pre obdobia rozsiahlych spoločenských nepokojov vrátane protivládnych protestov.

Prísne pandemické reštrikcie



V priebehu uplynulého roka sa z Hongkongu odsťahovalo približne 113 200 ľudí, pričom v predchádzajúcom roku to bolo 89 200. Tento počet však zahŕňa aj občanov iných štátov a obyvateľov mesta, ktorí v ňom nemajú trvalý pobyt.

Počas pandémie experti a lídri priemyslu upozorňovali, že prísne reštrikcie v Hongkongu zamerané proti šíreniu ochorenia COVID-19 spôsobia odchod obyvateľov mesta. Hoci sa ostatný svet otvoril, Hongkong ďalšie mesiace ponechal hranice zatvorené.





Viac k témam: COVID-19, Reštrikcie
Zdroj: Webnoviny.sk - Hongkong sa vyľudňuje, počas roka sa z metropoly odsťahoval rekordný počet obyvateľov © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia