Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Slovensko

Prekrytie horných dýchacích ciest, vlastné písacie potreby aj dezinfekcia. Mikasov úrad vydal pre referendum viaceré odporúčania












21.1.2023 (Webnoviny.sk) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR v súvislosti so sobotňajším referendom odporúča dodržiavať základné hygienicko-epidemiologické opatrenia vo volebných miestnostiach.

ÚVZ SR pre členov volebných komisií odporúča, aby na viditeľnom mieste uverejnili oznam pre voličov na dodržiavanie týchto opatrení a zabezpečili dezinfekciu rúk pre voličov pred vstupom do hlasovacích miestností.

Prekrytie horných dýchacích ciest



Taktiež odporúčajú zabezpečiť dezinfekciu rúk na stoloch pre členov volebnej komisie. „Ide o preventívne kroky, ktorými je možné počas aktuálnej pandémie COVID-19 a chrípkovej sezóny znižovať riziko šírenia respiračných ochorení," uviedla v tlačovej správe hovorkyňa ÚVZ SR Daša Račková.

Viac o téme: Referendum o zmene ústavy



Členom volebných komisií úrad ďalej navrhuje, aby odporučili prekrytie horných dýchacích ciest všetkým osobám v interiéri a aby vo volebnej miestnosti zabezpečili len potrebný počet voličov v jednom okamihu.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Referendum 2023 o zmene ústavy (fotografie)

„Dôležité je zabezpečiť pravidelné vetranie volebných miestností a dezinfekciu dotykových plôch, kľučiek, písacích potrieb. Písacie potreby je potrebné dezinfikovať po každom využití voličom," upozornila Račková.

Dezinfekcia rúk a vlastné písacie potreby



Pre voličov ÚVZ odporúča, aby si pred vstupom do volebnej miestnosti prekryli horné dýchacie cesty, najlepšie respirátorom. Pred volebnou miestnosťou úrad odporúča voličom dodržiavať dostatočný sociálny odstup a vydezinfikovanie si rúk.

„Ak je vo volebnej miestnosti veľa ľudí, počkajte pred ňou, aby v nej bol len potrebný počet voličov a dodržujte inštrukcie volebnej komisie. V prípade, že pred vstupom do volebnej miestnosti nebude k dispozícii dávkovač dezinfekcie, použite vlastnú," vyzvala Račková. Úrad ďalej voličom odporučil, aby si priniesli vlastné písacie potreby.

Tí, ktorí sú v domácej karanténe z dôvodu ochorenia COVID-19 a požiadali o vyslanie špeciálnej volebnej komisie by si pred jej príchodom podľa úradu mali prekryť horné dýchacie cesty respirátorom, vydezinfikovať ruky a pripraviť si vlastné písacie potreby.





Viac k témam: COVID-19, Hlavný hygienik SR, Hygienici, Koronavírus, Referendum 2023 o zmene ústavy
Zdroj: Webnoviny.sk - Prekrytie horných dýchacích ciest, vlastné písacie potreby aj dezinfekcia. Mikasov úrad vydal pre referendum viaceré odporúčania © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia