Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Slovensko

Bezpečnostnej rade pribudne výbor pre hybridné hrozby, rozhodla vláda












7.6.2023 (SITA.sk) - Bezpečnostnej rade SR pribudne nový výbor, ktorý sa má zaoberať hybridnými hrozbami. Vláda v stredu odobrila návrh na zmenu a doplnenie štatútu rady.

Ako vyplýva z návrhu, ktorý na rokovanie kabinetu predložil predseda vlády, ktorý je zároveň predsedom rady, potreba zriadenia výboru vyplýva z Akčného plánu koordinácie boja proti hybridným hrozbám na roky 2022 až 2024 schváleného vládou ešte v marci 2022.

Podľa Ministerstva vnútra SR bude mať novozriadený výbor dôležitú úlohu pri plánovaní opatrení pre zvyšovanie odolnosti štátu v špecifických oblastiach hybridných hrozieb a súčasne bude zodpovedný za identifikáciu rizík, ktoré môžu mať dopady aj na plány zvyšovania odolnosti štátu proti jednotlivým hrozbám.



Bezpečnostná rada SR sa ako poradný orgán vlády podieľa na vytváraní a realizácii bezpečnostného systému SR, plnení medzinárodných záväzkov v oblasti bezpečnosti a vyhodnocuje bezpečnostnú situáciu v SR a vo svete. Takisto pripravuje pre vládu návrhy opatrení na zachovávanie bezpečnosti SR, na predchádzanie krízovým situáciám, ako aj návrhy na riešenie vzniknutej krízovej situácie.







Viac k témam: Hybridné hrozby
Zdroj: SITA.sk - Bezpečnostnej rade pribudne výbor pre hybridné hrozby, rozhodla vláda © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia