Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Svet

Hnutie Hamas privítalo iránsky útok na Izrael. Je to zaslúžená odpoveď na zločin útoku na iránsky konzulát v Sýrii, vyhlásilo












14.4.2024 (SITA.sk) - Palestínske militantné hnutie Hamas v nedeľu privítalo bezprecedentný iránsky útok dronmi a raketami na Izrael a vyhlásilo, že išlo o „zaslúženú odpoveď na zločin" útoku na iránsky konzulát v Sýrii. Vzdušný úder na budovu iránskeho konzulátu pred dvomi týždňami zabil dvoch iránskych generálov, pričom Teherán ho pripisuje Izraelu.

Viac o téme: Izraelsko-palestínsky konflikt



Hamas zároveň vyzval na ďalšiu podporu jeho vojne s Izraelom v Pásme Gazy, ktorá trvá už siedmy mesiac. Svoju výzvu adresoval arabským a islamským štátom a organizáciám v regióne Blízkeho východu, ktoré podporuje Irán.

Hamas vo vyhlásení uviedol, že bojuje za „právo nášho palestínskeho ľudu na slobodu a nezávislosť a za vytvorenie palestínskeho štátu s Jeruzalemom ako hlavným mestom".

Západ považuje Hamas za teroristickú organizáciu. Toto militantné hnutie totiž odmieta takzvané dvojštátne riešenie izraelsko-palestínskeho konfliktu a namiesto toho sa usiluje o zničenie Izraela.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Izraelsko-palestínsky konflikt 2023 (fotografie)





Viac k témam: Izraelsko-palestínsky konflikt, Raketový útok
Zdroj: SITA.sk - Hnutie Hamas privítalo iránsky útok na Izrael. Je to zaslúžená odpoveď na zločin útoku na iránsky konzulát v Sýrii, vyhlásilo © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia