Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Slovensko

Voľby do europarlamentu by suverénne vyhralo Progresívne Slovensko, Hlas aj Smer by získali po tri mandáty












24.4.2024 (SITA.sk) - Ak by sa konali voľby do Európskeho parlamentu teraz, suverénne by ich vyhralo Progresívne Slovensko so ziskom 27,2 percenta hlasov. Hnutie by tak obsadilo päť poslaneckých kresiel v europarlamente. Druhý v poradí by bol Smer-SD s 15,2 percenta hlasov a ziskom troch mandátov.

Vyplýva to z najnovšieho prieskumu agentúry AKO pre televíziu JOJ 24, ktorý zrealizovala od 9. do 16. apríla na vzorke 1 000 respondentov. Na treťom mieste by skončila strana Hlas-SD s podporou 14,2 percenta, čo by jej zaručilo tri poslanecké mandáty, rovnako ako Smeru-SD.

Po jednom mandáte by získali Republika (7,5 percenta), Kresťanskodemokratické hnutie (6,7 percenta), Sloboda a Solidarita (6,5 percenta) a Maďarská aliancia s rovnými piatimi percentami hlasov. Ďalšie strany, vrátane koaličnej Slovenskej národnej strany, by sa podľa prieskumu do europarlamentu nedostali.

Spolu 8,2 percenta respondentov uviedlo, že nepôjde voliť, 1,7 percenta nechcelo odpovedať a 13,3 percenta opýtaných nevedeli, koho by išli voliť. Voľby do Európskeho parlamentu sa budú konať 8. júna, Slováci si v nich zvolia 15 poslancov.





Viac k témam: Prieskum, Prieskum agentúry AKO, Voľby do Európskeho parlamentu (eurovoľby) 2024
Zdroj: SITA.sk - Voľby do europarlamentu by suverénne vyhralo Progresívne Slovensko, Hlas aj Smer by získali po tri mandáty © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia