Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Správy

Ekonomika

Deichmann zostáva slovenským lídrom v maloobchodnom predaji obuvi, predal o takmer stotisíc párov viac než vlani












30.4.2024 (SITA.sk) - Spoločnosti Deichmann-Obuv SK so sídlom v Dunajskej Strede sa v minulom roku darilo. Dosiahla obrat zhruba 87 miliónov eur, čo predstavuje medziročný nárast o takmer 13 %.

V takmer 80 predajniach a v internetovom obchode, prevádzkovanom desať rokov, firma predala približne 2,7 milióna párov obuvi. To je o takmer stotisíc párov viac než rok predtým.

Spoločnosť v utorok informovala, že tak potvrdila svoju pozíciu lídra na slovenskom maloobchodnom trhu s obuvou. Na konci roka 2023 mala firma asi 600 zamestnancov, ich počet vzrástol o 35.

Spoločnosť funguje na slovenskom trhu 20 rokov, svoju prvú predajňu otvorila v roku 2004 v Košiciach a odvtedy stále rastie.



Deichmann-Obuv SK je dcérou skupiny Deichmann SE, ktorá od svojho založenia v roku 1913 má sídlo v nemeckom Essene.

Tá dosiahla v uplynulom obchodnom roku v 34 krajinách hrubý obrat 8,7 miliardy eur (7,4 miliardy eur čistého obratu). Nárast obratu očistený o menové efekty tak dosahuje viac než 7 %.

Celosvetovo bolo v roku 2023 v predajniach a v internetových obchodoch skupiny predaných 184 miliónov párov obuvi (o 1,4 % viac než v roku 2022).

K 31. decembru 2023 prevádzkovala asi 4 700 predajní, 41 internetových obchodov a mala vyše 49-tisíc zamestnancov.

Skupina v tomto roku plánuje investovať asi 374 miliónov eur, napríklad do moderných predajní a omnikanálových služieb. Zároveň očakáva otvoriť a prestavať asi 450 predajní.







Viac k témam: Hospodárske výsledky, Maloobchod
Zdroj: SITA.sk - Deichmann zostáva slovenským lídrom v maloobchodnom predaji obuvi, predal o takmer stotisíc párov viac než vlani © SITA Všetky práva vyhradené.



© SITA Slovenská tlačová agentúra, prevádzkovateľ spravodajského portálu webnoviny.sk. Všetky práva vyhradené.

Reklama

Diskusia