Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Magazín

15. september 2008

Čo by ste odkázali primátorovi?

Blíži sa polovica druhého volebného obdobia primátora Hlohovca, Jána Dlhopolčeka.

V posledných komunálnych voľbách sa o tento post uchádzali štyria kandidáti. V decembri 2006 prišlo k volebným urnám 6.097 občanov a súčasný primátor vtedy získal 2.128 hlasov. Ján Dlhopolček vstupoval do nového volebného obdobia s prísľubmi zvýšenia kvality života, prosperity a rozvoja mesta. Vzhľadom na svoje pôsobenie v kresle primátora aj počas predchádzajúceho obdobia, založil svoju predvolebnú kampaň na slogane: „K Vášmu rozhodnutiu podporiť ma a dať mi svoj hlas nech Vás vedú nie sľuby iných ale moje činy!

V rámci kvality života sa medzi jeho prioritami objavilo napríklad preklasifikovanie štátnej cesty II/513 na cestu I. triedy, vybudovanie okružnej križovatky pri cintoríne, či eliminácia znečisťovania mesta a jeho okolia. V programe Jána Dlhopolčeka taktiež figurovala rekonštrukcia vodovodnej siete, dobudovanie kanalizácie v mestskej časti Šulekovo, ako aj postupná obnova národných kultúrnych pamiatok.

Vo volebných sľuboch boli zahrnuté aj projekty pre seniorov a invalidov, vytvorenie triedy športovo – talentovaných žiakov, podpora zvyšovania populácie finančným príspevkom pri narodení dieťaťa, prekrytie umelej ľadovej plochy a dobudovanie kamerového systému v meste. V oblasti prosperity Hlohovca sa volebný program dotýkal najmä etablovania investorov v priemyselnom parku, zlepšenia podmienok cestovného ruchu a budovania služieb pre podnikateľskú sféru. K rozvoju mesta mala napomôcť predovšetkým rekonštrukcia Námestia sv. Michala, miestnych komunikácií, podpora bytovej výstavby, ako aj spracovanie a implementácia projektov na čerpanie fondov z Európskej únie.

Vzhľadom na to, že od posledných komunálnych volieb už prešlo pomerne dlhé obdobie, rozhodli sme sa zistiť, ako vnímajú prácu svojho primátora Hlohovčania. Tak ako sa medzi našimi respondentmi našlo mnoho sympatizantov súčasného vedenia, rovnako sa objavili aj kritické hlasy. Zaujímalo nás, čo by ste svojmu primátorovi odkázali vy - samotní občania mesta.

Už tradične medzi najčastejšími odpoveďami figurovali pripomienky týkajúce sa nepriaznivej dopravnej situácie v Hlohovci. Obyvatelia vyjadrili svoju nespokojnosť najmä v súvislosti s vyťaženou cestnou komunikáciou, s usporiadaním niektorých križovatiek a priechodov pre chodcov v centre mesta. V ankete opätovne zazneli myšlienky potreby vybudovania cestného obchvatu a ďalšieho mostu cez rieku Váh. Časté pripomienky sa dotýkali aj problematiky čistoty mesta a jeho okolia.

Podľa názoru obyvateľov Hlohovca by sa malo vedenie mesta zamerať najmä na riešenie situácie súvisiacej s nezodpovedným správaním niektorých psíčkarov. Občania by privítali, keby sa pozdvihla úroveň Zámockej záhrady a zrekonštruoval sa amfiteáter. Obyvatelia žijúci v mestskej časti Šulekovo apelujú na primátora, aby ich neprehliadal a vychádzal v ústrety naozaj všetkým občanom mesta. Rodičia s malými deťmi by sa potešili pestrejším možnostiam voľnočasových aktivít. Hlohovčania by boli radi, keby sa ich mestu prinavrátil jeho „starý dobrý ráz“. To boli niektoré z pripomienok vašich spoluobčanov. A čo by ste odkázali svojmu primátorovi vy?


Zostrih ankety:

Galéria k článku