Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Magazín

9. august 2012

Za pomoc sľubuje otec nezvestnej Natálky odmenu

Pátranie pokračuje. Polícia už hľadá aj matku nezvestnej, ktorá sa ukrýva s dieťaťom na neznámom mieste.

Za pomoc sľubuje otec nezvestnej Natálky odmenu

Už opakovane sa polícia obracia na verejnosť s prosbou o pomoc pri pátraní po nezvestnej Natálii Nováki. Najnovšie už nehľadá iba 5-ročné dievča, ale aj jej matku Jaroslavu z Kľačian. Otec po vzájomnej dohode odovzdal dieťa svojej manželke ešte 20. mája. „Vzhľadom k okolnosti, že predbežným opatrením Okresného súdu v Žiline bolo zverené do jeho starostlivosti, mala matka dieťa 22. mája vrátiť,“ uviedla krajská hovorkyňa polície zo Žiliny Jana Balogová. To sa však do dnešného dňa nestalo.

Rozhodnutie súdu Jaroslava nerešpektuje, opakované výzvy polície ignoruje a už vyše 2 mesiacov sa ukrýva aj s dcérou na neznámom mieste. „Netuším, kde môžu byť. Nedarí sa mi s ňou skontaktovať, stále má vypnutý mobil,“ uviedol jej manžel Patrik Nováki. V médiách sa objavili informácie, že rozruch je neopodstatnený. Matka sa vraj o dieťa príkladne stará. Potvrdiť to mali samotní obyvatelia Kľačian. Podľa otca Natálie je všetko inak. Jeho manželka údajne výchovu nezvládala.

Ako ďalej informoval Nováki, otec Jaroslavy ešte prednedávnom policajtom tvrdil, že dcéra je aj s Natáliou na dovolenke. „Oni sa rozvádzajú. On jej uniesol dcérku. Vnučku sa nám podarilo vrátiť a zatiaľ teda je, na ktorom mieste je,“ vyjadril sa najnovšie Jaroslav Banák. Aj keď o celoštátnom pátraní bývalý starosta Kľačian vie, miesto kde sa nachádzajú neprezradil. Napriek tomu funguje ako prostredník dcériných vyjadrení pre novinárov. Podľa informácií, ktoré priniesol denník Plus 1 deň, chce vraj Jaroslava s úradmi spolupracovať. To však iba pod podmienkou, že jej dieťa nevezmú.

Patrik Nováki sa už rozhodol pátrať aj na vlastnú päsť. Za informácie o tom, kde sa jeho manželka s dcérou ukrývajú sľubuje finančnú odmenu.

Popis osoby Ing. Jaroslava Nováki:

  • výška 160 – 165 cm,
  • postava plnoštíhla
  • oči modrozelené
  • vlasy plavé

Opis oblečenia: nie je známy


Popis osoby maloletej Natálie Nováki:

  • vysoká 105 cm,
  • štíhla postava,
  • hnedé rovné  vlasy dĺžky po plecia,
  • oči hnedé,
  • zvláštnosti: na čele medzi očami pigmentová škvrna veľkosti jedného eura

Opis oblečenia: naposledy mala oblečené modré rifle, tričko s dlhým rukávom nezistenej farby, botasky ružovej farby.

20.9.2012 bolo pátranie odvolané. Matka sa prihlásila na polícii a dievčatko bolo odovzdané otcovi. Viac v policajnej správe.

Galéria k článku