Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Magazín

23. február 2014

Jozef Hviezdarek neuniesol kritiku. Reagoval urážkami

Dozorná rada tunajšej nemocnice je nefunkčná. Jej predsedu však poslanci neodvolali.

Jozef Hviezdarek neuniesol kritiku. Reagoval urážkami

Od mimoriadneho rokovania mestského zastupiteľstva bolo okolo zadlženej Nemocnice s poliklinikou v Hlohovci ticho. To sa však zmenilo na ostatnom zasadnutí poslancov. Oliver Pestún vystúpil s návrhom na odvolanie predsedu dozornej rady, ktorý aj opakované výzvy informovať o dianí v spoločnosti ignoruje. Hlasovanie nakoniec rozhodlo o tom, že Jozef Hviezdarek povedie nefunkčnú dozornú radu i naďalej.

Astronomický dlh NsP vyvolal svojho času obrovský rozruch i nevôľu Hlohovčanov. Na fungovanie spoločnosti, ktorej menšinovým vlastníkom je mesto, dohliada dozorná rada. Tá ale zjavne nefunguje tak, ako by mala. „Po otázke, či zasadala a aké kroky podnikla vo veci zadlžovania spoločnosti, sa pán Hviezdarek ani nevedel rozpamätať, kedy dozorná rada naposledy zasadala,“ uviedol Oliver Pestún, ktorý je presvedčený, že jej predseda je tak spoluzodpovedný i za vznik 2-miliónového dlhu.

„Ja neviem, ako môže na takúto hlúposť vôbec niekto dôjsť. To ani v materskej škôlke nemôže napadnúť,“ reagoval dotknutý Hviezdarek. „Lebo neni problém hocijakú sprostosť tu trepnúť, niekoho uraziť a potom sa tváriť jak majster sveta,“ pokračoval predseda, ktorý sa bránil aj tým, že na mimoriadnom zasadnutí primátor i konateľ o stave NsP informovali. Taktiež dodal, že hocikedy je možné sa na nich v tejto záležitosti obrátiť.

Pestún má na vec iný názor: „Ak ma odporúčate na konateľa, pána Sobotoviča, ktorý má, keď to mám dať do úvodzoviek mafiánske spôsoby dosádzania firiem, ktoré sú mu blízke, čo sa týka dodávania služieb, nehnevajte sa, na pána Sobotoviča sa nebudem obracať v týchto veciach.“

Poslanec je presvedčený, že o stave spoločnosti má informovať práve dozorná rada, ktorej povinnosťou je kontrolovať i primátora v pozícii valného zhromaždenia. „A keď sa vás ja spýtam, či je tam všetko v poriadku a vy ste ticho, tak mi neostáva nič iné, len dať návrh na vaše odvolanie,“ dodal, za čo si vyslúžil i súhlasný potlesk publika.

Hviezdarek niesol kritiku ťažko. Skĺzol i k osobným urážkam na Pestúnovu adresu a nepriamo ho nazval školeným hlupákom. „Ja mám milión iných aktivít, keď to vy potrebujete, ja za vás zahlasujem. Vy budete taký borec, že bude v plusových hodnotách,“ útočil na poslanca.

Napriek predneseným pripomienkam hlasovanie dopadlo v jeho prospech. Aj keď Hviezdarek niekoľkokrát zopakoval: „Ja sa netrasiem o túto funkciu,“ sám sa pridal k tým, ktorí zahlasovali proti jeho odvolaniu.

Rozhodnutie poslancov pobúrilo i prítomných Hlohovčanov. „Veď, keď je tá dozorná rada nefunkčná, tak ju rozmetiem, nezostane kameň na kameni a nájdem tam správnych ľudí,“ vyjadrila sa Dagmar Rondošová, ku ktorej sa pridal i Miloslav Baránek a Miro Kollár.

Poslanecký návrh Olivera Pestúna, aby MsZ odporučilo primátorovi mesta Hlohovec odvolať predsedu Dozornej rady spoločnosti Nemocnica s poliklinikou, s.r.o. Hlohovec, a zároveň dať návrh na nového predsedu dozornej rady uvedenej spoločnosti.

ZA

PROTI

ZDRŽAL SA

BOBÁK Miroslav
LEKÁROVÁ Alžbeta
PESTÚN Oliver
SALCMAN Juraj
ŠIŠKA Juraj
VOLTMANN Patrik
WESOLOWSKI Tibor
BEDEČ Ján
BEHUL Jozef
DZURECH Miroslav
HVIEZDAREK Jozef
KURUC Emil
LIBANT Ján
SLOVÁK Peter
TASSY Ján
BALLA Martin
DLHOPOLČEK Ján
DOMARACKÝ Milan
DRGOŇ Roman
ĎURIŠOVÁ Elena
RYBNIKÁROVÁ Silvia
ZAČKO Miroslav




Podobné témy
Nemocnica: Kabaret v priamom prenose
Nemocnica: Kabaret v priamom prenose
Zať konateľa nemocnice neudržal nervy na uzde. Verejne sa vyhrážal poslancovi, ktorý situáciu na poliklinike kritizoval.

Veriteľom nemocnice má byť i poslanec Varga
Veriteľom nemocnice má byť i poslanec Varga
Pôžičku Ivana Vargu neziskovému podniku potvrdil aj primátor. Znechutený poslanec opustil rokovanie zastupiteľstva.

Rozprávka skončila. Nemocnica spláca dlhy
Rozprávka skončila. Nemocnica spláca dlhy
Dlh spoločnosti dosiahol astronomické rozmery. Konateľ ju chce zachrániť úspornými opatreniami.

Horúcou témou zastupiteľstva je nemocnica
Horúcou témou zastupiteľstva je nemocnica
Nový konateľ zadlženej polikliniky oboznámi poslancov so stavom spoločnosti. Vystúpiť sa chystajú i aktivisti proti skládke.

Dvoran: Lepšieho sme nenašli
Dvoran: Lepšieho sme nenašli
Štefan Masaryk Koóš vo vedení nemocnice skončil. Nahradil ho bývalý šéf technických služieb Jozef Sobotovič.