Hlohovec
Pravá stránka Hlohovca



Magazín

13. február 2015

Exprimátor postavil fajčiareň za tisíce eur

Peter Dvoran nechal vytvoriť súkromnú miestnosť pre návštevy. Používala sa ako fajčiareň.

Exprimátor postavil fajčiareň za tisíce eur

Až 16-tisíc eur minul predchádzajúci primátor Peter Dvoran na zariadenie miestnosti, ktorú sám nazval fajčiarňou. Na rozmarnú investíciu upozornil počas ostatného zastupiteľstva Oliver Pestún.

Zástupca primátora pre miestnu časť Šulekovo reagoval na Dvoranove pripomienky k schvaľovaniu zmien v rozpočte. „Ja len dúfam, že toto vedenie mesta sa nebude správať tak, ako ste sa správali vy,“ uviedol Pestún.

Podľa slov šulekovského zástupcu exprimátor nerešpektoval rozhodnutie poslancov nevyčleniť na rekonštrukciu jednej miestnosti mestského úradu tak vysokú sumu. „Ďalší rok ste sa zariadili tak, že z vlastnej vôle ste si uvedenú fajčiareň vybudovali sám,“ dodal.

Dvoran dal vytvoriť miestnosť, o ktorej existencii niektorí zamestnanci iba tušili, v polovici roku 2012. Oficiálne mala slúžiť na prijímanie návštev. „Keby došiel napríklad pán veľvyslanec, bolo tam také súkromné sedenie,“ odpovedal bývalý primátor na našu otázku o účele investície. „Boli tam štyri fotelky, kde sa dalo sadnúť a podebatovať v kľude,“ upresnil. Priestor mal tiež slúžiť na uskladnenie rôznych darčekov, ktoré už nebolo kde dávať.

   

Výšku vynaložených prostriedkov taktiež považuje exprimátor za adekvátnu. „Dal som to spraviť z kvalitného dreva, aby to nebolo len z bukasu, čo sa olupuje. Vravel som, že to bude na viac rokov, že to tam zostane,“ obhajoval svoje rozhodnutie Dvoran. Veľkú časť investície tvorili podľa jeho slov aj úpravy stropu a podlahy.

Nový primátor Miroslav Kollár nechal v polovici januára uviesť miestnosť do pôvodného stavu. Od februára sú v nej zriadené tri miesta pre zamestnancov mestského úradu. Časť zariadenia bolo možné opäť využiť, ale úpravy si vyžiadali ďalších 4-tisíc.

 

„Len, aby občania vedeli, doteraz nás to stálo cez 20-tisíc eur,“ vyčíslil Pestún celkové náklady na novú kanceláriu.

Šulekovský zástupca tiež vyjadril obavy zo zneužitia sociálneho systému a vytkol bývalému primátorovi účasť na zasadnutí mestskej rady. Dvoran bol totiž počas jej rokovania  práceneschopný, avšak napriek tomu sa schôdze zúčastnil.

„Nebudem sa vyjadrovať k tomu, čo si povedal, Oliver, pretože si taký, aký si. Chcem len povedať, že keď som bol na rade, mal som vychádzky dve hodiny,“ bránil sa Dvoran.





Podobné témy
Miroslav Kollár zbavil Olivera Pestúna funkcie viceprimátora
Miroslav Kollár zbavil Olivera Pestúna funkcie viceprimátora
Primátor hovorí o rozchode predstáv na výkon funkcie.

Investor prevzal ubytovňu, prestaví ju na nájomné byty
Investor prevzal ubytovňu, prestaví ju na nájomné byty
V budove má do konca roka 2016 vzniknúť 60 nových nájomných bytov.

Do platnosti vstúpili organizačné zmeny na mestskom úrade
Do platnosti vstúpili organizačné zmeny na mestskom úrade
Mestský úrad v Hlohovci má od 1. mája 2016 novú organizačnú štruktúru a nový organizačný poriadok.

Riaditeľ MsKC rozhodol o uzatvorení budovy Domu kultúry
Riaditeľ MsKC rozhodol o uzatvorení budovy Domu kultúry
Dôvodom uzavretia má byť zlý stav elektroinštalácie.

Novembrové rokovanie mestského zastupiteľstva bude v Šulekove
Novembrové rokovanie mestského zastupiteľstva bude v Šulekove
Pozvánka na rokovanie Mestského zastupiteľstva mesta Hlohovec.